DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

3 tips til forbedring af energien i dit hus

Sådan sparer du på varmeregningen og forbedrer energien i dit hus.

Sådan sparer du på varmeregningen og forbedrer energien i dit hus.

Energipriser på himmelflugt får i disse måneder mange danskere til at skæve nervøst til varmeregningen. Priserne på el og varme er nemlig langt højere, end vi er vant til, og hvis du ikke har en effektiv varmepumpe, men får din energi fra elvarme, olie eller naturgas, er prisen lige nu mangedoblet. 

Priserne er meget ustabile, og ingen ved, om de falder igen eller stiger yderligere. Du kan heldigvis selv gøre noget for at tage toppen af varmeregningen. Her er tre tips fra varmepumpe-eksperten Bosch, der med deres varmepumper hjælper danskerne med at få styr på varmeregningen

1: Sænk temperaturen

Hvis du sænker temperaturen med bare 1°C i hele huset, sparer du cirka 5 % på varmeregningen. Af hensyn til fugt skal du dog holde temperaturen på minimum 18°C. Hvis du sænker temperaturen om natten, og når du ikke er hjemme, kan du spare endnu mere.

Med luft til luft varmepumperne fra Bosch Climate-serien kan du nemt indstille og holde styr på temperaturen. Ved aktivering af Eco-funktionen øges energieffektiviteten eksempelvis, og du kan dermed opnå en ekstra besparelse. Og derudover kan varmepumpen ved hjælp af ”10⁰C”-funktionen nemt reducere rumtemperaturen, når din bolig ikke benyttes – indstil enten via fjernbetjening eller app.

2: Hold øje med dit varmeforbrug

Varmen bør aflæses én gang om måneden. En uventet stigning kan nemlig skyldes problemer med dit varmeanlæg. 

Med en varmepumpe fra Bosch kan du styre og kontrollere din varmepumpe, uanset hvor du er. Dermed undgår du ubehagelige overraskelser – for eksempel når du ankommer til dit sommerhus. 

3: Skift de gamle apparater ud

Der kan være penge at hente, når du udskifter dine gamle varmeapparater med nye og mere effektive. Når du skal skifte dit gamle apparat ud, er det en god ide at undersøge, hvilke apparater, der har de bedste energimærker på markedet.

Typisk vil en billig varmepumpe med et dårligt energimærke blive dyrere på længere sigt. Bosch Climate-serien har en energimærkning, der rangerer fra A++ til A+++ for opvarmning og køling, hvilket sikrer boligen en lav energiregning. 

Udviklet til norden

Bosch Climate-serien består af Climate 6101i, 8101i og 9100i HE, som alle er udviklet til drift i det nordiske klima. Opvarmningen sker med høj energieffektivitet kombineret med et lavt lydniveau. Teknologisk Institut har effekttestet Climate 6101i, 8101i og 9100i HE helt ned til en udetemperatur på -29°C med flotte resultater, hvorfor du altid kan regne med en dejlig varm bolig, uanset hvor koldt det er.

Lev livet i et perfekt indeklima – 365 dage om året 

Luft til luft varmepumpen er en miljøvenlig og CO₂-reducerende opvarmningsform. Og med Bosch’s luft til luft varmepumper fokuseres der samtidig på funktioner, der øger komforten i boligen. Bosch Climate-serien opvarmer din bolig, når udetemperaturen falder i vinterperioden, og køler den, når temperaturen bliver for høj i sommerperioden. Derudover kan denne serie af luft til luft varmepumper reducere mængden af mugpartikler, bakterier og lugtgener via den indbyggede patenterede ION-Plasmaclusterteknologi. Dermed kan Bosch Climate-serien både optimere dit indeklima sommer og vinter, nat og dag.

Læs også: Spar på energien | Følg disse sparetips og undgå stigende strømpriser

Mest læste artikler