DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

5 fordele ved at skifte til en varmepumpe fra Bosch

Du kan spare penge, øge værdien af dit hus og hjælpe klimaet. Varmepumperne fra Bosch giver behagelig og miljøvenlig varme 365 dage om året.

Du kan spare penge, øge værdien af dit hus og hjælpe klimaet. Varmepumperne fra Bosch giver behagelig og miljøvenlig varme 365 dage om året.

Der er mange gode grunde til at investere i en varmepumpe. Her er de fem bedste.

1: Forøgelse af husets værdi

Når du installerer en varmepumpe, kan din bolig i mange tilfælde blive mere værd. Det skyldes, at der er god sandsynlighed for, at du opnår et bedre energimærke. 

Ifølge Energistyrelsen er den gennemsnitlige stigning på salgsprisen cirka 500 kroner per kvadratmeter, for hvert bogstav et energimærke forbedres. Det svarer til cirka 70.000 kroner for et gennemsnitligt hus på 140 m2.

2: Klimavenlig opvarmning

Med en varmepumpe fra Bosch får du en CO2-venlig opvarmningsform. Det gavner klimaet, hvor andre varmeanlæg ofte har modsat effekt. 

Et pillefyr udleder eksempelvis sundhedsskadelige partikler fra skorstenen, og der kan komme støvgener, når du tømmer fyret for aske eller fylder piller på. Derudover kan naboerne blive generet af røgen. 

Et oliefyr gavner heller ikke klimaet. Ifølge Energistyrelsen udleder et oliefyr i et typisk hus på 140 m2 omkring 5.200 kg CO2 om året. En varmepumpe fra Bosch udleder langt mindre.

3: Mindre vedligeholdelse

Din bolig bliver nemmere og billigere at vedligeholde med en varmepumpe fra Bosch. Bosch’ varmepumper kører nemlig helt af sig selv. Og skal kun have et årligt eftersyn.

Et pillefyr er omvendt hårdt arbejde. Ikke bare skal skorstenen renses en gang om året, men du skal også selv fylde brændsel på fyret og rense det. Det er tungt arbejde og kræver tid, og jo mere brændsel du bruger, jo oftere skal det renses. 

Et oliefyr skal også efterses jævnligt, hvis driften skal være optimal. Dertil kommer, at du skal være god til at gøre rent omkring oliekedel og -brænder, så snavs og støv ikke suges ind i anlægget.

4: Spar penge

Priserne på olie og naturgas skyder i vejret, og derfor kan du spare store summer ved at skifte til en varmepumpe. 

Ifølge Energistyrelsen kan et hus på 130 m2, der forbruger 2.000 liter olie om året spare helt op til 18.000 kroner ved at skifte til en luft til vand varmepumpe. 

For pillefyr og gasfyr kan der også være penge at hente. En familie har eksempelvis opnået en årlig besparelse på 37.000 kroner ved at udskifte pillefyret med en varmepumpe.

Og ifølge beregninger fra Energistyrelsen kan man barbere halvdelen af varmeregningen ved at skifte fra naturgas til en varmepumpe. 

5. Høj effektivitet og smukt design

En varmepumpe fra Bosch er den elegante varmeløsning. Designet er altid i top, og varmepumperne giver behagelig og miljøvenlig varme 365 dage om året. Bosch’ varmepumper hører til de mest besparende og lydsvage varmepumper på markedet og arbejder så effektivt, at der altid vil være behagelig varme i dit hjem – året rundt.

Det kan være svært at vide, hvilken varmepumpe, der passer bedst til dig og din families behov. Bosch har udviklet en beregner, der hjælper dig med at vurdere de forskellige varmepumper og derved beregne, hvilken varmepumpe, der er den mest optimale for dig.

Prøv beregneren her.

Mest læste artikler