Afløb fra garage

Tekst og tegning af Jan Pasternak, idényt nr. 7, 2006Vi skal til at bygge en garage, men er kommet i tvivl om, hvorvidt vandet fra taget skal ledes ned i kloaksystemet, det vil ikke være så praktisk, men vandet må vel ikke bare løbe ned på jorden? Svar: Du skal bygge en faskine. Det kan…

Tekst og tegning af Jan Pasternak, idényt nr. 7, 2006

Vi skal til at bygge en garage, men er kommet i tvivl om, hvorvidt vandet fra taget skal ledes ned i kloaksystemet, det vil ikke være så praktisk, men vandet må vel ikke bare løbe ned på jorden?

Svar:
Du skal bygge en faskine. Det kan være en stenfyldt kiste eller mere effektivt en regnvandskassette af plast, som vandet ledes igennem og langsomt siver væk. Faskinen skal have en kapacitet, der passer til tagets areal, og den graves ned i 80 cm’s dybde. Afstanden til garagen afhænger bl.a af, hvor skellet går, og om der er kælder.Vandet ledes via en nedløbsbrønd med sandfang videre til faskinen ad et afløbsrør, der skal have fald på mindst 2 cm pr. meter. Husk, du skal have tilladelse fra din kommune, før du går i gang.

9

Mest læste artikler