Baboli

6 pers. Kødlag:1 kg hakketlamme- ellerflæskekødsalt, peberhønsebouillon Æblelag:2-3 store løg3-4 madæbler200 g grønne vindruersmør2 spsk. karry3-4 spsk. mangochutney50-100 g mandler(gem lidt til pynt)3 spsk. citronsaftLåg:6 skiver franskbrød3 dl fløde3 ægsalt, peberlidt hakkede mandler Brun kødet, krydr med salt og peber, og tilsæt lidt bouillon. Hak løgene, skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Halvér...
Tegning: Suzanna Moffat
6 pers.

Kødlag:
1 kg hakket
lamme- eller
flæskekød
salt, peber
hønsebouillon

Æblelag:
2-3 store løg
3-4 madæbler
200 g grønne vindruer
smør
2 spsk. karry
3-4 spsk. mangochutney
50-100 g mandler
(gem lidt til pynt)
3 spsk. citronsaft
Låg:
6 skiver franskbrød
3 dl fløde
3 æg
salt, peber
lidt hakkede mandler

Brun kødet, krydr med salt og peber, og tilsæt lidt bouillon. Hak løgene, skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Halvér vindruerne, og fjern kernerne. Smelt smørret i en gryde, rist karry, og tilsæt løg. De skal være møre, men ikke brune. Kom de øvrige ingredienser til æblelaget ved. Læg kød og æbleblanding lagvis i et ovnfast fad. Læg franskbrødstern uden skorpe i blød i mælk. Pisk æggene sammen, og bland dem med brød, mælk, salt og peber. Kom blandingen på toppen, og pynt med mandler. Bag babolien ved 200º i ca. 45 min. Server med flutes og grøn salat.

Else Marie Andersen, Svendborg

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler