Bagt havregrød – hurtig og lækker morgenmad til mange

Får du gæster til morgenmad? Så er denne opskrift lige noget for dig. Retten er super let at lave, og du kan lave til mange ad gangen. Men kan man servere havregrød for gæster? Selvfølgelig! Grød skal ikke undervurderes - det kan være en fantastisk oplevelse.

Det skal du bruge

Denne opskrifte er til 6 personer

– spsk smør (til at smøre formen)
– 200 g havregryn
– 100 g speltflager
– tsk bagepulver
– tsk stødt kanel
– 1 nip salt
– 75 g valnødder
– 1 dl ahornsirup
– 6 dl mælk
– 1 æg
– spsk olie
– 125 g blåbær

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 °C. Smør formen med smør. Bland i en stor skål havregryn, speltflager,bagepulver, stødt kanel og salt. Hak valnødderne groft og bland det hele sammen. Pisk ahornsirup, mælk, æg og olie sammen. Kom det våde ned til det tørre. Tilsæt blåbær og vend det hele godt sammen. Fordel blandingen i den smurte form. Bag i 30-35 minutter, til det har sat sig, ogoverfladen er gylden i farven. Server bagt havregrød med ahornsirup og yoghurt naturel.

Morgenmad - Spis dagen godt igang

Denne opskrift finder du blandt mange andre i bogen Morgenmad – Spis dagen godt i gang, som er skrevet af Marie Melchior og Betina Hastoft. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag.

Mest læste artikler