Drømmeværelset

Det er “fedest” at få et nyt værelse – og du kan selv gøre det meste. Før Sjov på væggen Gamle og skægge tapetrester kan ofte fås på loppemarkeder. cd-frise Efter Så er værelset forvandlet. Katinka har fået alle sine ønsker opfyldt. Det er slet ikke så svært, som det ser ud, at forvandle sit…

Det er “fedest” at få et nyt værelse –

og du kan selv gøre det meste.

Fotos: Politikens Forlag

Fotos: Politikens Forlag

Før

Sjov på væggen
Gamle og skægge tapetrester kan ofte fås på loppemarkeder.

Fotos: Politikens Forlag

cd-frise

Efter Så er værelset forvandlet. Katinka har fået
alle sine ønsker opfyldt.

Det er slet ikke så svært, som det ser ud, at forvandle sit værelse, så det bliver nyt og spændende. På biblioteket kan du låne bøger, som kan inspirere dig. Spørg blot bibliotekaren om hjælp – eller gå selv på opdagelse på hylderne.
Savner du nye møbler, så tag på loppemarked eller besøg genbrugsstationen, hvor du bor. Her fin­des uvurderlige møbel-skatte, hvis blot man har de rigtige bril­ler på og kan se, hvad lidt fantasi, maling og knofedt kan udrette for en.

Katinkas værelse
Her på siden viser vi dig, hvordan Katinka fik et værelse – helt efter egen smag – og for et ikke ret stort pengebeløb. Det var ikke nødvendigt at male væggene, men den ene fik dog et meget flot tapet-mønster.

Silkebånd gør en kedelig lampe ny og meget trendy.

Fotos: Politikens ForlagKatinka valgte også en sovesofa til værelset, så bedsteveninden Rose altid kan sove der. Sofaen fik nyt betræk af ensfarvet stof med en enkelt stofbane i sjove figurer og farver. Det samme stof blev også brugt til “bedstefarstolen”, som pigerne er helt vilde med efter forvandlingen. Stoffet klippes i facon, bukkes og fastgøres på stolen med en hæfteklammepistol.
Til sidst dækkes klammerne med en tyk sort gardinsnor hæftet med tekstillim. Få hjælp af en voksen til at styre hæfte­pistolen – den er faktisk farlig. Gardinerne blev valgt i florlet hvidt stof samlet med en silkesløjfe. For enden af sofaen blev der hængt en bane blonde-stof, så sofa og arbejdsbord blev adskilt. Har du fået lyst til selv at gå i gang derhjemme, så lav en plan over, hvad du vil have ændret, og snak med mor og far om det.

Fotos: Politikens Forlag

Få farver

Vælg få farver og lad dem – eller nuancer af dem – gå igen i puder, på vægge, møbler m.m. Det giver ro og god stil.

Fotos: Politikens Forlag

Katinka og veninden kan selv udføre det meste af arbejdet
med forvandl ingen – fx cd-frisen øverst.

Fotos: Politikens Forlag

Mest læste artikler