DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

En energiforbedring af boligen er godt for privatøkonomien – og for klimaet

Vi ved alle sammen, at vi burde skære ned på røde bøffer og flyrejser, hvis vi skal passe bedre på klimaet. Hvad mange måske ikke ved, er, at danske boliger faktisk står for over 20% af vores samlede energiforbrug. Men det er der heldigvis råd for. Med en energiforbedring kan du ikke kun spare penge på din varmeregning og potentielt øge husets værdi, du kan også gøre noget godt for klimaet.

Ligesom køleskabe og vaskemaskiner, så har man også mulighed for at få energimærket sin bolig. Det er et lovpligtigt, hvis man skal sælge, men kan også være en god idé, hvis man ønsker at få et billede af, hvor energieffektiv boligen er, og hvor der er plads til forbedringer.

I de senere år er vi danskere blevet mere og mere klimabevidste, og der er kommet fokus på, hvordan vi formindsker vores CO2-udledning. Mens vi godt ved, at flyrejser og røde bøffer er dyre poster i klimaregnskabet, så er der ikke så meget opmærksomhed på vores boliger. Men faktisk står danske boliger for over 20% af vores samlede energiforbrug. Så der er plads til forbedringer, der både er gode for klimaet og sparegrisen.

Danske Bank vil gerne være med til at gøre det attraktivt for de danske boligejere at tage et mere bæredygtigt valg, og derfor tilbyder de et fordelagtigt lån til energiforbedringer af boligen, til en lav rente. Det kan for eksempel være, at oliefyret skal skiftes til en varmepumpe eller måske trænger huset til en forbedret isolering. Du kan se en samlet liste over de godkendte forbedringer, som lånet kan bruges til på danskebank.dk.

En energioptimering af boligen kan give en markant lavere varmeregning på kort sigt, og faktisk kan den besparelse i mange tilfælde dække en stor del af en månedlige afbetaling på lånet. Men energiforbedringer kan også være en god investering på den lange bane, idet du er bedre stillet, når du engang skal sælge.

Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde, har Danske Bank lavet en energiguide, hvor du kan indtaste din adresse og få forslag til energiforbedringer. Her kan du også se, om din bolig har et energimærke. Du kan finde guiden her. Hvis din bolig har et energimærke, giver det et godt billede af, hvor det giver bedst mening at optimere, så huset bliver så energieffektivt som muligt.

Læs mere om, hvordan du kommer fra tanke til handling på Bolig- og energiforbedringer | Danske Bank

Mest læste artikler