Frugtbrød

50 g gær5 dl lunken mælk1⁄2 dl sukker1⁄2 tsk. salt2 spsk. olie2 tsk. stødt kanel1 æg2 revne æbler1 moden moset bananca. 8 dl hvedemelRør gæren ud i mælk, og tilsæt sukker, salt, kanel, olie og æg. Kom æbler og banan i dejen, og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er smidig og ikke klistrer…

Tegning: Suzanne Moffat

50 g gær
5 dl lunken mælk
1⁄2 dl sukker
1⁄2 tsk. salt
2 spsk. olie
2 tsk. stødt kanel
1 æg
2 revne æbler
1 moden moset banan
ca. 8 dl hvedemel

Rør gæren ud i mælk, og tilsæt sukker, salt, kanel, olie og æg. Kom æbler og banan i dejen, og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er smidig og ikke klistrer mere. Lad dejen hæve 30 min. Ælt den let igennem, og form/flet tre brød. Lad brødene efterhæve 20 min., og pensel med mælk eller vand. Bag brødene nederst i ovnen ved 200º i ca. 30 min. Nyd brødene friskbagte evt. med smør.

Vivian M. Rasmussen, Ålborg

Mest læste artikler