DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Glemsomhed og spareiver giver dårligt indeklima

De fleste ved godt, at vi bør lufte ud i 10 minutter, 2 til 3 gange 
om dagen, men i en travl hverdag glemmer vi det. Eller også undlader vi at lufte ud, fordi vi vil spare på varmen. Resultatet er, at luften
i hjemmet bliver indelukket og usund. Et indeklimaanlæg kan være løsningen på Lindabproblemet.

Hvordan fungerer et indeklimaanlæg?

Et Lindab indeklimaanlæg skifter den brugte luft i dit hus ud med frisk luft ude fra. Et indeklimaanlæg sørger for at suge den brugte luft ud af dit hus samtidig med at den puster frisk luft ind som erstatning.

Hvor meget fylder et anlæg?

Selve indeklimaanlæggets aggregat fylder nogenlunde det samme som et gasfyr og kan placeres i enten et højskab eller på husets loft. Hertil skal så lægges at der skal føres kanaler fra aggregatet ud til de forskellige rum. Drejer det sig om nybyg kan kanalerne føres såvel i fundamentet som på loftet. Installationen af et indeklimaanlæg tager typisk mellem 2- 3 dage. Man kan man sagtens blive boende i huset under installationen.

Kan man bruge anlægget til opvarmning?

Et indeklimaanlæg tilfører ikke i sig selv huset nogen form for opvarmning, men via en krydsveksler i aggregatet genvinder anlægget mellem 80 – 90% af den varme luft anlægget suger ud af huset. Den varme luft bruges til at opvarme den kolde luft som bliver suget ind udefra. På den måde sikrer man sig at man også kan bruge anlægget om vinteren når udeluften er meget kold.

Filtreres den luft der pustes ind i huset?

Ud over at varme udeluften op trækkes luften også gennem nogle filtre således at man undgår at blæse en masse sod og pollen ind i huset. Dette er især en stor fordel for personer med allergi som kan have problemer med åbne vinduer om sommeren.

Hvad koster et anlæg?

Hvad et Lindab indeklimaanlæg koster afhænger i høj grad af, hvor stort et hus man har. Husets størrelse har indflydelse på aggregatets størrelse og hvor meget rørføring og ventiler der skal bruges. Derudover kan der være forskel på hvor let det er at komme til at installere rørene på loftet. Man siger dog at et hus på ca. 140 m2 i et plan koster omkring 50.000 kr.

fugtpletter

Hvordan ved man om man har brug for et anlæg?

De hyppigste tegn på at indeklimaet i ens hus ikke er optimalt er, at der er dug på ruderne eller man opdager fugt og svamp i huset. Derudover kan man også føle at luften i huset virker meget tung og indelukket samt at man har problemer med hyppig hovedpine. Du kan enkelt og hurtigt få et fingerpeg om indeklimaet i netop dit hus ved at tage vores indeklimatest.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler