DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide til valg af tag

Det kan være en vanskelig opgave at finde det rette tag til boligen. Markedet er fyldt med tagsten i mange farver, former og materialer, men hvilket tag egner sig bedst til din bolig?

Se dit hus med forskellige tagtyper – med det samme

Den smarteste vej til at finde det rigtige tag er med et visualiseringsprogram. Med programmet My Roof fra Randers Tegl kan du hurtigt se dit hus med mange forskellige tagtyper. Programmet findes online eller som app til iPad.
My Roof giver dig et fotorealistisk billede af den valgte tagtype på dit hus. Du skal bruge et foto af dit hus, og så guider programmet dig nemt videre.
På den måde får du et godt indtryk af, om det tag, du går og drømmer om, også stilmæssigt passer til dit hus.
Tagsten findes i mange størrelser og udformninger, og det er vigtigt at finde et tag, som passer til restenaf byggeriet. Det gælder både form, farve og størrelse. Bliver tagstenene for store eller for små i forhold til huset, vil taget fremstå uharmonisk og ødelægge helhedsindtrykket.
Prøv My Roof

Ægte tegl er det eneste rigtige

Tagsten i ægte tegl er en af de mest kopierede tagtyper overhovedet. Der findes mange alternativer i cement, beton og stål, men den ægte klassiker er lavet af ler, som er brændt over flere dage.
Det giver tagstenen en hård og lukket overflade, der er ekstremt modstandsdygtigt, farveægte og frostsikker. Det betyder samtidig, at tagsten i tegl patinerer elegant i modsætning til andre materialer, der hurtigere bliver medtaget og får en grim overflade.
Derfor er et tag i tegl også med til at øge din boligs værdi.

Med eller uden fals 

Vingetagsten uden fals er den moderne klassiker. Det er den mest udbredte tagtype i Danmark og et sikkert valg til både klassiske og moderne byggerier. Vingetagsten giver et levende og dynamisk udtryk på taget, fordi hver enkelt sten har mulighed for at bevæge sig minimalt.
Falstagsten har en fals, der låser tagstenen fast til taget. Det giver et mere stramt udtryk og minimerer risikoen for at vinden får fat i stenene. Falstagsten er typisk lidt dyrere end vingetagsten.

Farver og overflader

Tagsten i ægte tegl kan være ubehandlede, engoberede eller glaserede. Overfladebehandlingen ændrer tagets udtryk dramatisk og gør overfalden på taget mere afvisende over for snavs og algedannelse.

Hvor mange tagsten skal du bruge?

Forbruget af tagsten varierer afhængig af, hvilken tagsten du vælger. På Randers Tegls hjemmeside kan du læse, hvordan du måler dig frem til forbruget af tagsten – og du finder vejledende priser på alle tagsten.

Fakta om tagsten fra Randers Tegl

  • Alle tagsten gennemgår akustisk klangtest for at sikre perfekt produktkvalitet uden skjulte fejl
  • Højslev tagsten brændes ved en temperatur på 1050 °C for at sikre et ekstra frostfast produkt
  • Glaserede tagsten fra Laumans er overhældt med glasur for at skabe stor dybde og farvespil i den brændte tagsten
  • Stort sortiment af klassiske og moderne vinge- og falstagsten i mange farver og størrelser
Randers Tegl A/S er Skandinaviens førende totalleverandør af produkter i tegl – etableret i 1911.
Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler