Kan gulvet slibes?

Trægulvet i stuen trænger til at blive slebet og lakeret, men jeg er ikke sikker på, om brædderne er lavet af massivt træ. Hvis de ikke er det, kan det så overhovedet lade sig gøre? Svar:Hvis det ikke er massivt træ, men lamelbrædder eller -parket, afhænger det af det øverste lags tykkelse. Lamelbrædder er opbygget...

Tegning: Jan PasternakTrægulvet i stuen trænger til at blive slebet og lakeret, men jeg er ikke sikker på, om brædderne er lavet af massivt træ.
Hvis de ikke er det, kan det så overhovedet lade sig gøre?

Svar:
Hvis det ikke er massivt træ, men lamelbrædder eller -parket, afhænger det af det øverste lags tykkelse. Lamelbrædder er opbygget af tre lag: en bund af nåletræ, et lag spånplade eller krydsfinér og øverst et massivt slidlag, der bør være mindst 4 mm. Hvis det er så tykt, bør det ikke være noget problem at slibe gulvet. Er der tale om et billigt lamineret gulv, kan slidlaget være helt nede på 2 mm, og så kan det ikke slibes.
Hvis du er i tvivl om, hvilken type gulv der ligger i din stue, er det altid en god idé først at søge vejledning hos en fagmand.

Mest læste artikler