Opskrift | Verdens bedste Bloody Mary

Bloody Mary er en af de helt store drinkklassikere med mere end 100 år på bagen. Få opskriften og læs historien bag drinken her.

Tre glas med Bloody Mary

Bloody Mary er kendt som drinken, der kan kurere dine tømmermænd, men den går også glimrende til brunch eller som en god og fyldig drink hen på eftermiddagen.

Vi bringer her cocktailskribent Bo Nygaard Larsens ultimative opskrift på Bloody Mary og historien bag den klassiske drink fra hans bog ‘Cool cocktails’.

Opskrift

DET SKAL DU BRUGE

• 6 cl Sobieski Vodka

• 12 cl tomatjuice

• 0,5 cl friskpresset citronsaft

• 4 dash Worcestershiresauce

• 4 dash Tabasco

• 1 knivspids salt

•1 knivspids peber

PYNT

• 1 bladselleristængel

GLAS

Riedel Spey Highball

SÅDAN GØR DU

  1. Fyld shakeren med is og tilsæt ingredienserne.
  2. Ryst let, så indholdet ikke bliver for skummet, og si op i et glas med is.
  3. Top eventuelt op med mere is, og pynt med bladselleristænglen.

Historien bag Bloody Mary

Det er det med at få en idé og føre den ud i livet. Sådan var det, da Fernand Petiot, der var bartender på Harry’s New York Bar i Paris, en dag i 1920’erne mixede lige dele tomatjuice og vodka. En af stamgæsterne foreslog ham at kalde den Bloody Mary, for cocktailen mindede ham om en pige, han kendte.

I 1934 rykkede Fernand Petiot til King Cole Bar på St. Regis Hotel i New York. Han tog opskriften med sig, men hverken navnet eller opskriften slog an. Hoteldirektøren ville helst kalde den Red Snapper – hvilket den også bliver kaldt i dag – og de kræsne newyorkere fandt smagen kedelig.

Derfor bad de Petiot om at peppe den lidt op. Han tilsatte derfor peber, cayennepeber, Worcestershiresauce, citronsaft og en skvæt Tabasco.

På den måde blev en amerikansk klassiker født.

Bogen ‘Cool Cocktails – Tipsy tricks og herlige historier’ af Bo Nygaard Larsen er udgivet på Muusmann Forlag

Mest læste artikler