Plant foråret nu

Næste forår skal plantes, og måske bliver du den heldige vinder af 1.000 blomsterløg

Af Jørgen Nørmark, idényt nr. 8, 2006
Foto: International Flower Bulb Centre

De nye, friske blomsterløg er klar til at komme i jorden, så vi kan få et farverigt og frodigt forår.
Selv om vi har haft en lang, hed sommer, er de første efterårstegn i haven ved at vise sig. Sæsonskiftet fornemmes mere og mere tydeligt.

Og man bør allerede nu tænke på, hvordan haven skal se ud til næste forår. Erfaringerne viser, at de, der tager sig tid til at forberede haven med blomsterløg, vil kunne glæde sig over mange små forårstegn allerede fra februar. Lader man stå til, bliver forårshaven en flad fornemmelse, når løgblomsterne ikke sætter farve på den bare, farveløse have.

Løg giver flotte resultater
At lægge blomsterløg er en af de lette og enkle måder, hvorpå du kan skabe en blomstrende forårshave. Løgene er netop kommet til os fra Holland og er friske og klar til at blive plantet i haven.

Det er let og ukompliceret at plante blomsterløg: Læg løgene op på plantestedet – helst i grupper på 10-15 stk. – så de ligger med 5-6 cm afstand. Grav derefter huller på 2-3 gange løgets højde. Kom løget i hullet med spidsen opad, og dæk det til. Naturen klarer resten, og belønningen venter forude.

Blomster fra februar til juni
Vælg løg med forskellige blomstringstidspunkter. Fx tidlige som vintergækker, erantis og scilla. De vil stikke spirerne op allerede i den kedelige vinter. Derefter kan du vælge krokus, påskeliljer og hyacinter. De vil skabe farveeksplosioner, inden buske og træer har fået farve. Og så kan du ende sæsonen med flotte tulipaner, der findes i et utal af farver og former.

Mest læste artikler