Rugbrød med speltmel

Illustration: Suzanne Moffat (2 brød) 5 dl kogende vand100 g knækkede rugkerner350-400 g hvedemel50 g solsikkekerner50 g hørfrø5 dl vand50 g gær150 g speltmel500 g rugmel1 spsk. sukker1 spsk. salt Kogende vand hældes over rugkerner, hørfrø og solsikkekerner. Lad det trække, til det er lunkent. Rør gæren ud i lunt vand. Tilsæt de udblødte kerner,...

Illustration: Suzanne Moffat Illustration: Suzanne Moffat
(2 brød)

5 dl kogende vand
100 g knækkede rugkerner
350-400 g hvedemel
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
5 dl vand
50 g gær
150 g speltmel
500 g rugmel
1 spsk. sukker
1 spsk. salt

Kogende vand hældes over rugkerner, hørfrø og solsikkekerner. Lad det trække, til det er lunkent. Rør gæren ud i lunt vand. Tilsæt de udblødte kerner, speltmel, salt, sukker og rugmel, og rør det godt sammen. Sæt dejen til hævning i 1 time. Rør hvedemelet i. Slå dejen igennem med en grydeske, den kan ikke æltes med hænderne.
Fordeles i to brødforme og glattes. Sæt brødene til hævning 2 timer, og bag dem nederst i ovnen ved 200° C i 1 1⁄4 time. Tag brødene ud af formen, og lad dem køle af på bageristen under et fugtigt klæde.

Birte D. Kristiansen, Silkeborg

Mest læste artikler