Så mange danskere ejer denne havemaskine

En ny undersøgelse blandt danske haveejere afslører, at danskerne har købt stort ind på en speciel havemaskine.

14 procent af de danske haveejere ejer en robotplæneklipper. Det viser en ny undersøgelse fra Husqvarna, hvor 1.055 danske haveejere har deltaget. 

Ifølge undersøgelsen er især jyderne glade for robotplæneklipperen. Vestjylland topper således listen. Her ejer hele 25 procent en robotplæneklipper. I Nordjylland lader hver femte robotplæneklipperen holde græsset pænt og frodigt, mens det gælder for hver sjette øst- og sydjyde. 

– Da vi lancerede verdens første kommercielle robotplæneklipper for mere end 25 år siden, var det starten på en ny periode for græsklipning. Siden er salget af robotplæneklippere steget støt, og mange andre producenter er kommet til. Alligevel er det vildt at få tal på, hvor mange danske haveejere der efterhånden har en robotplæneklipper ansat til græsklipning, fortæller salgsdirektør for Husqvarna Danmark, Michael Schösser.

Endnu flere drømmer om en robotplæneklipper 

Interessen for robotplæneklippere ser ikke ud til at have nået sit max. Hele 40 procent siger, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil vælge en robotplæneklipper, hvis de skal købe en ny græsslåmaskine i dag. Især de yngre 25-39-årige overvejer at anskaffe en robot (52 procent), mens færrest vil købe en robot blandt ældre over 55 år (32 procent). 

Det er især det, at man får mere tid til andre ting, som ejerne af robotplæneklippere fremhæver som den største fordel (80 procent). 

Kun et fåtal foretrækker at klippe plænen selv (17 procent). Derudover er der også dem, der mener, at deres plæne er for kompliceret (35 procent) eller for lille (32 procent) til en robotplæneklipper.

Mest læste artikler