DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Så nemt får du styr på indeklimaet

Et rart indeklima øger dit velvære og din komfort. En smart løsning fra Bosch sikrer dig og dit hjem et behageligt miljø.

Et rart indeklima øger dit velvære og din komfort. En smart løsning fra Bosch sikrer dig og dit hjem et behageligt miljø.

Har du et godt indeklima i dit hjem, lægger du højest sandsynligt ikke mærke til det. Men er det omvendt, kan det hurtigt mærkes, eftersom vi her i landet tilbringer store dele af vores tid indendøre. 

For at sikre din komfort og dit velvære er det vigtigt at holde øje med indeklimaet i dit hjem, og det er især tre ting, du skal holde øje med. Nemlig temperatur, luftkvalitet og fugt.

1: Temperaturen

Typisk er en temperatur på mellem 20-22 °C passende i hjemmet. Ved temperaturer på 23°C og op øges risikoen for et dårligt indeklima med tilhørende gener, og der bør gøres noget for at nedbringe temperaturen. 

Temperaturændringer på mere end 4°C i løbet af en dag føles ofte ubehagelige. Det har derfor stor betydning for dit velvære, at temperaturen i dit hjem kan reguleres præcist, hvilket eksempelvis kan lade sig gøre med en luft til luft varmepumpe.

2: Luftkvalitet

Luften i dit hjem indeholder støv, der kan påvirke dit velvære og din komfort negativt. Bedre rengøring forbedrer forholdene, men derudover skal du også sørge for at udskifte luften i dit hjem ved hjælp af udluftning. 

Hvis du ikke har mulighed for at lufte ud jævnligt – for eksempel i dit sommerhus – kan du også installere en luft til luft varmepumpe. Den vil sikre indeklimaet i sommerhuset, så der er rart og behageligt at være, næste gang du kommer forbi.

3: Fugt

Fugtige forhold giver perfekte betingelser for eksempelvis skimmelsvampe og bakterier. Det er selvsagt ikke godt for dit hus, men heller ikke for dit velvære.

Er der fugt i huset, skal man straks sørge for at fjerne fugtkilden og udbedre skaderne. Derudover skal du også sørge for at lufte bedre ud i dit hjem – eller eventuelt installere en luft til luft varmepumpe.

Her er løsningen

Luft til luft varmepumperne fra Bosch løser og forebygger effektivt problemer med indeklimaet i dit hus. Bosch Climate-serien giver perfekt indeklima 365 dage om året og er en miljøvenlig og CO₂-reducerende opvarmningsform. 

Med Bosch’s luft til luft varmepumper fokuseres der samtidig på funktioner, der øger komforten i boligen. Bosch Climate-serien opvarmer din bolig, når udetemperaturen falder i vinterperioden, og køler den, når temperaturen bliver for høj i sommerperioden. Derudover kan denne serie af luft til luft varmepumper reducere mugpartikler, bakterier og lugtgener via den indbyggede patenterede ION-Plasmaclusterteknologi. Dermed kan Bosch Climate-serien både optimere dit indeklima sommer og vinter, nat og dag.

Varmepumper til ethvert behov

Bosch Climate-serien har luft til luft varmepumper til ethvert behov. Bosch Climate-serien består af Climate 6101i, 8101i og 9100i HE, som alle er udviklet til drift i det nordiske klima. Opvarmningen sker med høj energieffektivitet kombineret med et lavt lydniveau. Teknologisk Institut har effekttestet Climate 6101i, 8101i og 9100i HE helt ned til en udetemperatur på -29°C med flotte resultater, hvorfor du altid kan regne med en dejlig varm bolig, uanset hvor koldt det er.

Mest læste artikler