Tunmousse

4-6 pers. 2 dåser tun i vand1⁄2 spsk. tørret dild (eller 1⁄4 dlfriskhakket dild, red.)100 g mayonnaise1 spsk. cremefraiche 18 %Salt, peber1 spsk. finthakket/blendet løg6 blade husblasSaften fra 1 citron1⁄4 liter piskefløde Mos den afdryppede tun med dild, og rør den sammen med mayonnaise, cremefraiche, salt, peber og løg. Læg husblasen i blød 5 min....
Illustration: Suzanne Moffat
4-6 pers.

2 dåser tun i vand
1⁄2 spsk. tørret dild (eller 1⁄4 dl
friskhakket dild, red.)
100 g mayonnaise
1 spsk. cremefraiche 18 %
Salt, peber
1 spsk. finthakket/blendet løg
6 blade husblas
Saften fra 1 citron
1⁄4 liter piskefløde

Mos den afdryppede tun med dild, og rør den sammen med mayonnaise, cremefraiche, salt, peber og løg. Læg husblasen i blød 5 min. i koldt vand, knug vandet fra, og smelt den over vandbad. Pisk husblas og citronsaft sammen, og rør det i tunblandingen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i. Fyld moussen i en oliesmurt springform, og sæt den i køleskabet, til den er stivnet.Vend forsigtigt moussen ud på et fad, og pynt med fx cherrytomater, agurk og citron. Serveres sammen med friske, lune flutes.

Else Bruun, Stakroge

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler