
2 dåser tun i vand
1⁄2 spsk. tørret dild (eller 1⁄4 dl
friskhakket dild, red.)
100 g mayonnaise
1 spsk. cremefraiche 18 %
Salt, peber
1 spsk. finthakket/blendet løg
6 blade husblas
Saften fra 1 citron
1⁄4 liter piskefløde
Mos den afdryppede tun med dild, og rør den sammen med mayonnaise, cremefraiche, salt, peber og løg. Læg husblasen i blød 5 min. i koldt vand, knug vandet fra, og smelt den over vandbad. Pisk husblas og citronsaft sammen, og rør det i tunblandingen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i. Fyld moussen i en oliesmurt springform, og sæt den i køleskabet, til den er stivnet.Vend forsigtigt moussen ud på et fad, og pynt med fx cherrytomater, agurk og citron. Serveres sammen med friske, lune flutes.
Else Bruun, Stakroge