Energi

De bedste tips og tricks om energi

Hvad end du leder efter information om el, klimatips, oliefyr, pejse og brændeovne, radiatorer, varmepumper eller vedvarende energi, så finder du på Idenyt.dk de bedste tips og tricks, du har brug for, for at være helt dækket ind på alle områder.

Læs mere

Måske leder du efter nogle gode tricks til, hvordan du nemmest og billigst kan finde en god varmepumpe til fritidshuset. Eller måske leder du efter information om, hvordan du renser pillefyret. Vi guider dig trin for trin.

Gode klimatips

Hvis du sørger for at energioptimere din bolig, så kan du være sikker på, at du i sidste ende også sparer penge. Derudover sørger du også for, at du passer på miljøet og klimaet. Du kan her læse alt om, hvordan du søger tilskud til energimæssige ombygninger eller renoveringer af dit hus.

Husk at få tjekket dit oliefyr

Har du et oliefyr, så skal du ifølge loven sørge for at få tjekket fyret en gang om året for at sikre dig, at det lever op til de nødvendige standarder. Den slags måling inkluderer blandt andet røggastemperatur, sodtal, iltindhold, beregning af røgtab, forbrændingslufttemperatur og kulilteindhold. Samtidig skal du være klar over, at du oliefyr skal udskiftes, når det er mellem 40 og 50 år gammelt. Er oliefyret for gammelt, så dækker forsikringen nemlig ikke, hvis uheldet er ude.

Sådan passer du din brændeovn og pejs

Er du indehaver af brændeovne eller pejse, så skal du også vide, hvordan man bedst skal passe og rense brændeovnen. Du skal vide, hvordan du bedst tænder op, hvilken slags træ du skal bruge, samt hvordan du finder en miljørigtig brændeovn. Det er nemlig muligt at finde en svanemærket brændeovn, der blandt er med til at sikre, at brændeovnen udleder færre partikler og på den måde er mindre sundhedsskadelig at have i hjemmet.

Hvordan gør jeg radiatoren ren?

Det kan også være, du bare leder efter et meget hurtigt trick til, hvordan du gør din radiator ren. Det er nemlig ikke så svært. Radiatoren er en støvfanger, og det er derfor vigtigt, at man gør den ordentligt rent med jævne mellemrum. Her finder du en nem og hurtig guide til, hvordan du gør det.

10 geniale sparetips fra din bedstemors tid
sparetips - gamle dage

10 geniale sparetips fra din bedstemors tid

Nutidens energimangel og høje inflation bringer mindelser om krigsvinteren 1941 og oliekrisen i 1973. Dengang kastede ugeblade og aviser om sig med tips til, hvordan husmoderen og alle andre kunne spare på energien og få mere ud af de knappe ressourcer.

LIVE: Her er elprisen time for time
Elpriser time for time

LIVE: Her er elprisen time for time

For at spare på elregningen, skal du holde øje med elpriserne time for time, vælge en fordelagtig elaftale, investére i energieffektive hvidevarer og elapparater, og overveje solceller.

Udnyt dit oliefyr mest energivenligt
oliefyr

Udnyt dit oliefyr mest energivenligt

Hvis du regulerer varmen på oliefyrets termostat og får trimmet dit oliefyr en gang årligt, får du mere ud af de dyre dråber.

Disse varmepumper er rent faktisk pæne
En pæn varmepumpe

Disse varmepumper er rent faktisk pæne

Producenterne er omsider begyndt at tænke på designet af varmepumpernes indedel. Her er to varmepumper, der kan gå an i dit hjem.

Sådan holder du huset varmt uden at bruge en formue

Sådan holder du huset varmt uden at bruge en formue

Tips til at komme igennem den kolde tid. Alt om udluftning, termostater og radiatorer. Luft ud og hold temperaturen konstant, det giver det bedste indeklima i huset.

Spar på strømmen med forbløffende simpel dims
elspareskinne

Spar på strømmen med forbløffende simpel dims

Når computeren eller fjernsynet står på standby, sluger den mere strøm, end de fleste er klar over - en elsparreskinne kan minimere dette "strøm-tyveri".

Derfor er det en god idé at lave energiforbedringer i dit hjem lige nu
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Derfor er det en god idé at lave energiforbedringer i dit hjem lige nu

På grund af den aktuelle situation i Europa, hvor energipriserne har været på himmelflugt, er det oplagt at kigge på energiforbedringer i hjemmet. Danske Bank har gjort det nemmere at komme fra tanke til handling, og tilbyder lige nu et boliglån til energiforbedringer med attraktiv rente, som kan tjene sig ind i løbet af få…