Energi

De bedste tips og tricks om energi

Hvad end du leder efter information om el, klimatips, oliefyr, pejse og brændeovne, radiatorer, varmepumper eller vedvarende energi, så finder du på Idenyt.dk de bedste tips og tricks, du har brug for, for at være helt dækket ind på alle områder.

Læs mere

Måske leder du efter nogle gode tricks til, hvordan du nemmest og billigst kan finde en god varmepumpe til fritidshuset. Eller måske leder du efter information om, hvordan du renser pillefyret. Vi guider dig trin for trin.

Gode klimatips

Hvis du sørger for at energioptimere din bolig, så kan du være sikker på, at du i sidste ende også sparer penge. Derudover sørger du også for, at du passer på miljøet og klimaet. Du kan her læse alt om, hvordan du søger tilskud til energimæssige ombygninger eller renoveringer af dit hus.

Husk at få tjekket dit oliefyr

Har du et oliefyr, så skal du ifølge loven sørge for at få tjekket fyret en gang om året for at sikre dig, at det lever op til de nødvendige standarder. Den slags måling inkluderer blandt andet røggastemperatur, sodtal, iltindhold, beregning af røgtab, forbrændingslufttemperatur og kulilteindhold. Samtidig skal du være klar over, at du oliefyr skal udskiftes, når det er mellem 40 og 50 år gammelt. Er oliefyret for gammelt, så dækker forsikringen nemlig ikke, hvis uheldet er ude.

Sådan passer du din brændeovn og pejs

Er du indehaver af brændeovne eller pejse, så skal du også vide, hvordan man bedst skal passe og rense brændeovnen. Du skal vide, hvordan du bedst tænder op, hvilken slags træ du skal bruge, samt hvordan du finder en miljørigtig brændeovn. Det er nemlig muligt at finde en svanemærket brændeovn, der blandt er med til at sikre, at brændeovnen udleder færre partikler og på den måde er mindre sundhedsskadelig at have i hjemmet.

Hvordan gør jeg radiatoren ren?

Det kan også være, du bare leder efter et meget hurtigt trick til, hvordan du gør din radiator ren. Det er nemlig ikke så svært. Radiatoren er en støvfanger, og det er derfor vigtigt, at man gør den ordentligt rent med jævne mellemrum. Her finder du en nem og hurtig guide til, hvordan du gør det.

Sådan opvarmer du dit hus billigst og mest bæredygtigt
Billig opvarmning af hus

Sådan opvarmer du dit hus billigst og mest bæredygtigt

Det er snart slut med at varme op med fossile brændstoffer som olie og gas. Som husejer kan du heldigvis spare penge ved at fyre mere grønt – se fordelene ved fem gode varmekilder her.

Sådan får du varmen fra din varmepumpe til at fordele sig til alle rum
Spar på el-regningen: Effektiv varmepumpe med flere indedele

Sådan får du varmen fra din varmepumpe til at fordele sig til alle rum

En varmepumpe giver billig varme, men bruger du den forkert, bliver varmen ikke ordentlig fordelt. Det oplevede familien Mortensen fra Jyderup. De løste problemet med flere indedele. Læs mere om, hvordan en varmepumpe egentlig fungerer, og hvordan du kan få størst udbytte af din.

Advarer om kommende vinter
kold vinter energi

Advarer om kommende vinter

Energikrisen er ikke forbi. Danskernes energibesparelser er afgørende for en vinter uden udfordringer i energisystemet, advarer Energistyrelsen.

Spar strøm – hold øje med disse 16 strømslugere
spar strøm - En elspareskinne kan hjælpe til at spare på energien og undgå stigende strømpriser.

Spar strøm – hold øje med disse 16 strømslugere

Stigende strømpriser presser mange danskere. Der er imidlertid tusinder kroner at spare, hvis du følger disse 16 enkle sparetips til at mindske strøm- og energiforbruget i din bolig.

13 myter om ventilation og udluftning
skimmelsvamp

13 myter om ventilation og udluftning

Hvor ofte skal man lufte ud? Og skal man overhovedet lufte ud, hvis man har ventilationsanlæg? Få svar på disse og 11 andre klassiske spørgsmål om ventilation i boligen.