5 tips til gode energivaner i hverdagen

Ønker du at få bedre energivaner, men er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at spare på energien i din hverdag? Bliv klogere på energibesparelse ved hjælp af disse 5 simple, gode tips.

5 nemme tips til gode energivaner

Vidste du, at hver gang du skruer 1 ºC ned for varmen, så skærer du 5 % af dit varmeforbrug? Selv små justeringer kan altså få betydning for din varme- og elregning. Men når hverdagen er pakket med gøremål, er energibesparelse måske ikke lige det første, du tænker på.

Med disse geniale tricks bliver din ovn ren og skinnende på ny.

Her er derfor 5 tips til, hvordan du nemt kan integrere gode energivaner i hverdagen:

1. Brug tørresnoren

Hæng tøjet til tørre ude i den friske luft i stedet for at bruge din tørretumbler. Du sparer cirka 5,50 kr. hver gang, du vælger tørresnoren frem for en A-mærket tørretumbler.

2. Luft ud hver dag

For at reducere fugt, støv, kemiske stoffer og partikler, er det vigtigt, at du lufter ud med gennemtræk hver dag. Helst 2-3 gange dagligt i 5 minutter – og især efter bad og madlavning.

Se hvordan du giver dine lædermøbler nyt liv.

3. Spar på lyset

Sluk lyset i de rum, du ikke opholder dig i, og gå efter LED pærer. LED pærer holder meget længere end glødepærer og har et meget lavere energiforbrug. Få hjælp til at købe de rette LED pærer ved at følge de 6 gode råd.

Lugter vaskemaskinen surt og muggent?

4. Brug maskinerne energirigtigt

Fyld både din vaskemaskine og opvaskemaskine helt op, og vælg korte programmer med lav temperatur. Hold opvaskemaskinen lukket – så tørrer madresterne ikke ind, og så behøver du ikke skylle af først.

5. Gå efter energimærket, når du køber nyt

Maskiner og andre apparater af ældre dato bruger meget mere energi end de nye med de bedste energimærker. På en skala fra A+++ til G er de mest energieffektive apparater mærket med A+++. Er du i tvivl om, hvad du skal gå efter, så følg energimærkningsguiden

Læs meget mere om gode energivaner på sparenergi.dk.

Læs også: Spar på energien | Følg disse sparetips og undgå stigende strømpriser

Mest læste artikler