Alle brændeovne behøver ikke ligne hinanden

Det er sjovt at shoppe brændeovne, for der er masser af forskelligt design derude. En brændeovn behøver nemlig ikke nødvendigvis at være en lille sort djævel. Den kan både have farver og former. 

Italiensk elegance i brændeovne

Italiensk design rimer godt på brændeovne. Det topmoderne møbelfirma Palazetti har med denne Alma brændeovn brugt de helt store armbevægelser og bragt elegancen ind i brændeovns-genren.

Italienske La Nordica

Kobber er bare for cool til en brændeovn. Her er det igen et italiensk firma, La Nordica, der har tænkt ud af boksen og udfordret de vante forestillinger om udseendet af en brændeovn. Ovnens kakler har i øvrigt en special krakeleret overflade, og brændeovnen kan drejes 90 grader, Agerskov Pejse forhandler La Nordica i Danmark.

Elektrisk pejs

Elektrisk pejs er også en oplagt mulighed, hvis du leder efter en anden form for brændeovn.

Her behøver du hverken skorsten eller brænde. Pejsen tilsluttes bare et strømstik, og så danser flammerne. Flammerne er ganske vist af en lidt anden karakterer end i en almindelig brændeovn, men de varmer stadig godt. Denne ovn fra Glen Dimplex Nordic kan man ovenikøbet styre via en fjernbetjening.

Skammel? Brændeovn? Højtaler?

En Stack Stove fra Adriano Design ligner lidt af hvert. Den meget funky fremtoning kræver de rette rammer, men er de tilstede, så vil denne brændeovn virkelig få folk til at måbe – og nok også trække lidt på smilebåndet.

Rundet masseovn

Denne brændeovn, Rais Juno, fungerer efter masseovnsprincippet. De grå natursten og den runde form bidrager til at give en lethed til den ellers meget tunge ovn.

Behøver det at ligne en brændeovn?

Palazetti leverer også en meget stilig hybridovn i form af denne pejs, som firmaet kalder for “Epoque”. Den topmoderne pejs er designet i samarbejde med arkitekten Marco Fumagalli. Epoque vækker mindelser om arkitektturlementer fra både barok og rokokko, og hvis det ikke lige var var for ilden, ville man nok ikke tænke – pejs. Pejsen findes både i en sort og i en hvid version.

Sporty brændeovn

Bræneovnsfabrikanten Termatech har også et elegant twist på brændeovnen med denne lille, sporty brændovn med sølvfarvet front og paneller. Den vil aldrig virke visuelt tyngende i noget rum.

Bioethanol brændeovn

Eller man kan også vælge en bioethanol brændeovn fra Vauni Globe. Denne væghængte ovn opfyres med denatureret bioethanol. Ingen skorsten er nødvendig, fordi Vauni Globe afgiver kun begrænsede mængder af bioethanol og vand.

Læs også: Rengøring af brændeovn – vedligeholdelse af pejs og ildsted

Vauni Globe findes både i en væghængt og i en gulvstillet version. Det eneste problem fra et designmæssigt perspektiv er, at den gulvstillede brændeovn til forveksling ligner Arne Jacobsens Ægget.

Så tænk dig lige om, inden du sætter dig ned i design-brændeovnen.

Mest læste artikler