DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Derfor er det en god idé at lave energiforbedringer i dit hjem lige nu

På grund af den aktuelle situation i Europa, hvor energipriserne har været på himmelflugt, er det oplagt at kigge på energiforbedringer i hjemmet. Danske Bank har gjort det nemmere at komme fra tanke til handling, og tilbyder lige nu et boliglån til energiforbedringer med attraktiv rente, som kan tjene sig ind i løbet af få år via besparelser på varmeregningen.

Lige nu holder vi nok alle sammen lidt ekstra på pengene. Men renoveringer i boligen, der har fokus på energiforbruget, kan faktisk være en investering, der kan tjene sig selv ind i løbet af få år.

Få vejledning om den bedste løsning

Når man skal formindske energiforbruget i hjemmet, er der flere områder, som man kan kigge på. Det kan være, at det er på tide at få skiftet vinduerne. Hvis man skifter til termoruder, så holder huset bedre på varmen, så der ikke skal bruges så meget energi på at holde temperaturen. Af samme årsag kan det også være en god idé at få kigget på isoleringen.

På energihjem.dk kan man se den overordnede tidslinje over regeringens plan for at udfase olie og gas som varmekilde, hvor det er vedtaget, at det er slut med gas som opvarmningsform i danske hjem i 2035. En stor del vil få tilbudt fjernvarme, mens andre skal finde en anden varmekilde, som er en større investering, der til gengæld er med til at fremtidssikre dit hjem og formindske boligens CO2-udledning.

Hvis man ønsker at komme af med for eksempel det gamle fyr, så er der heldigvis allerede mange gode, grønne løsninger. Det kan for eksempel være jordvarme, som kan give en besparelse på kr. 34.300,- om året, hvis man har en helårsbolig på 135 m2 (eksemplet er fra energihjem.dk/skift-fyr).

Det kan være en jungle at finde den rigtige løsning, men der er heldigvis hjælp at hente. Som kunde i Danske Bank kan man få besøg af en rådgiver fra deres samarbejdspartner OBH Rådgivende Ingeniører og få udarbejdet en såkaldt Bolig- og energiplan. Rådgiveren gennemgår hjemmet og kommer med konkrete forslag til energioptimerende løsninger, så man sikrer, at man bruger pengene det rigtige sted.

Finansiering

Lige nu tilbyder Danske Bank et boliglån med ekstra gode vilkår, hvis pengene bliver brugt til energiforbedringer. De har indgået et samarbejde med OBH Rådgivende Ingeniører, hvor omkostningen til Bolig- og energiplanen fra OBH (kr. 4000,-) bliver refunderet, hvis man finansierer renoveringen gennem Danske Bank.

danskebank.dk kan man se hvilke forbedringer, der er godkendt til det særligt attraktive lån. Hvis det kombineres med andre renoveringsprojekter, for eksempel et nyt køkken, så får man en fordelagtig pris, så længe at mindst 50 % af lånet bruges på godkendte energiforbedringer.
Læs mere om, hvordan du kommer fra tanke til handling på Bolig- og energiforbedringer | Danske Bank

Mest læste artikler