El

Vær opmærksom på dit forbrug og spar nemt på strømmen

Der er penge at spare, hvis du som forbruger er opmærksom på dine elektriske apparaters strømforbrug – også når de er “slukket”. Få her gode råd til besparelse af el, samt gode tips og tricks til, hvordan du håndterer al elektronikken i husstanden.

Flere husstande har et enormt standby-forbrug, hvilket de fleste slet ikke er klar over. Standby-forbruget udgør i gennemsnit op til 15 % af det samlede energiforbrug i en husstand. For at undgå det høje standby-forbrug skal alle el-apparater slukkes på stikkontakten.

Læs mere

Sådan sparer du på strømmen

Der er mange ting, du kan gøre, for at nedsætte dit elforbrug – bare en smule.

Huse i dag er fyldt med elektriske apparater, der sluger strøm; vaskemaskine, opvaskemaskine, køkkenapparater, fjernsyn, computere, lamper og meget mere. Her finder du de bedste tips og tricks til, hvordan du kan minimerer deres el-forbrug under brug.

Hvordan vasker du dit tøj, så du bruger mindst muligt strøm? Skal tallerknerne vaskes af før de puttes i opvaskemaskinene? Der er mange spørgsmål til dagligdagens pligter, du kan stille dig selv for at spare på strømmen. Her har vi svaret på mange af dem for dig.

Strømbesparende produkter

I Danmark er vi blevet meget bevidste om at købe energirigtigt, når vi anskaffer nye el-artikler, men den strømbesparelse, vi opnår via de energirigtige produkter, kan risikere at blive udlignet, når husstanden har et højt standby-forbrug.

Dog er der penge at spare ved at bruge de rigtige el-artikler og derfor er det godt at vide, hvilke du bør anvende.

Minimér dit strømforbrug

Der findes store syndere, og så findes der små syndere. Vi er ofte opmærksomme på de store syndere som eksempelvis køleskabet, fryseren og fjernsynet. Men hvad med de små “uskyldige syndere”? Mobilopladeren, radioen på badeværelset og børnenes Play Station?

Vær opmærksom på alle dele af dit hjem. Er det sat til stikkontakten er der strøm i, og så bruger det penge.

Store energislugere:

Alle former for elvarme (fx vandvarmere, radiatorer, gulvvarme, håndklædevarmere)

Gamle køleskabe og frysere

Frysere på for lav temperatur

Tørretumblere

Mange halogenlamper

Derfor svinger elprisen
el priser

Derfor svinger elprisen

Er du også i tvivl om, hvad der bestemmer elpriserne – og hvorfor de svinger sådan? Så læs med her.

Pas på! Her er de 5 værste strømslugere i dit hjem
En tændt stikdåse

Pas på! Her er de 5 værste strømslugere i dit hjem

Er du bekymret for en høj elregning, nu hvor elpriserne skyder i vejret? Her er de dimser, du skal holde øje med, hvis du vil undgå et elektro-pris-chok. De værste strømslugere er dem, du mindst forventer.

Dette må du ALDRIG gøre selv
Elektriker arbejder på stikkontakt

Dette må du ALDRIG gøre selv

Når du selv kaster dig ud i elarbejde, er det helt afgørende, at du kender reglerne for, hvad du selv må gøre. Læs her, hvad du IKKE må give dig i kast med selv.