Forbrugerombudsmand: El-selskab vildleder “exceptionelt groft”

Klagerne er på det sidste væltet ind hos forbrugerombudsmanden, som har skulle forholde sig til et elselskab, der ikke kun giver urigtige oplysninger, men også udgiver sig for at være en offentlig analysevirksomhed og forbrugerens nuværende energiselskab.

Det kan godt betale sig at være ekstra opmærksom, hvis du i den kommende tid bliver kontaktet telefonisk vedrørende din el-leverandør eller hvis personen i den anden ende udgiver sig for at ringe fra en offentlig analysevirksomhed som Dansk Strømanalyse, Statens Strømanalyse, Dansk Elanalyse eller lignende. 

Massevis af klager

I den seneste tid har et stort antal forbugerere klaget til forbrugerombudsmanden over et dansk elselskab, der angiveligt tager beskidte kneb i brug i jagten på at kapre kunder, skriver Jyllands-Posten.

Klagerne vedrører elselskabet Velkommen A/S, som angiveligt har foretaget ulovlige telefonopkald til 128 forbrugere og anklages for i 91 tilfælde at have vildledt forbrugere i telefonsamtaler på en måde som forbrugerombudsmanden i avisen kalder “exceptionelt groft”.

Politianmeldt to gange på et år

Overtrædelserne har været af så grov karakter, at man nu har politianmeldt virksomheden for anden gang indenfor et år.

– Forbrugerne føler sig groft vildledt under telefonopkald, som er ulovlige, fordi forbrugeren ikke har accepteret at blive ringet op. Sådanne salgsmetoder er strafbare, og brugerne er ikke bundet af eventuelle aftaler med selskabet, udtaler forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen til avisen.

Velkommen A/S

I samarbejde med fire andre virksomheder har Velkommen A/S blandt andet kontaktet forbrugere og udgivet sig for at være offentlige analysevirksomheder med grøn omstilling på agendaen.

De har præsenteret sig som henholdsvis Dansk Strømanalyse, Statens Strømanalyse og Dansk Elanalyse. Samtalerne er mundet ud i en anbefaling af selskabet Velkommen A/S. 

Velkommen A/S har angiveligt også udgivet sig for at være forbrugerens nuværende eller tidligere energiselskab, og givet falske oplysninger om, at forbrugerens hidtidige energiselskab var lukket eller solgt. 

Læs også: Opladning af elbil hjemme – med og uden ladestation og ladestander

Mest læste artikler