Bevar roen! Der er billig strøm på vej

En ny aftale vil give billigere strøm i fremtiden.

havvindmøller

Vindkraft giver typisk den billigste strøm. Derfor er de nye planer om at syvdoble mængden af strøm fra havvind i Østersøen rigtig godt nyt for din pengepung.

Danmark har således netop indgået en energiaftale med de andre Østersølande. Ifølge planen skal landene opføre mellem 1100 og 1700 havvindmøller i Østersøen frem mod 2030, hvilket vil give strøm til mellem 22 og 30 millioner husstande.

– Krigen i Ukraine og klimaforandringerne mødes nu. Vi har to kriser på bordet samtidig. Vi er nødt til at speede den grønne omstilling op, og vi er nødt til at komme fri af russiske fossile brændsler, siger statsminister Mette Frederiksen til Politiken.

Vinteren bliver stadig hård

De seneste måneder har mange danskere været berørt af stigende energipriser, og eksempelvis prisen på strøm er eksploderet de sidste uger. Det vil den nye aftale dog ikke rette op på på den korte bane.

– En havvindmøllepark bygger man ikke fra den ene dag til den anden. Det her er ikke det, der løser udfordringerne i forhold til den kommende vinter, siger energiminister Dan Jørgensen til TV2.

Indtil havvindmøllerne leverer billig strøm til din husstand, er der derfor ikke andet for end at huske de gode strømspare-råd. Hold fx øje med disse strømslugere.

Mest læste artikler