DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Bliv klogere på grøn strøm

Du har nok hørt mange snakke om grøn strøm på det seneste, og at det skulle være bedre for miljøet end at få strøm lavet på fossile brændsler som kul og olie. Men hvad er grøn strøm egentlig og ikke mindst, hvilke fordele har det for dig?

Hvad er grøn strøm?

Grøn strøm er en form for energi, der produceres ved hjælp af miljøvenlige energikilder som solenergi, vindenergi og vandkraft. Det er et alternativ til den fossile brændstofbaserede energi, som ofte har negative konsekvenser for miljøet. Grøn strøm er en måde at reducere udledningen af drivhusgasser og andre skadelige stoffer i atmosfæren på. Det kan også hjælpe med at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer, som ofte er dyre og ikke-fornybare. Derudover kan det bidrage til at øge energieffektiviteten og reducere energiforbruget i husholdninger og virksomheder. Lyder det som noget for dig? Så find billig el her, som kommer fra grønne kilder.

Fordele ved grøn strøm

Fordelene ved grøn strøm er mange. Som tidligere nævnt reducerer det udledningen af skadelige drivhusgasser og andre forurenende stoffer, som har en negativ indvirkning på miljøet. Det betyder også, at du kan hjælpe med at reducere klimaforandringerne, hvis du skifter til grøn strøm. Desuden er grøn strøm ofte billigere end traditionelle energikilder, da der ikke er nogen udgifter til brændstof eller andre ressourcer. Derfor gør du noget godt for både klima og din egen pengepung, når du skifter til grøn strøm.

Du kan vælge en udbyder, som tilbyder grøn strøm, men du kan også vælge at blive selvforsynende. Det er en investering, men både solceller og små vindmøller tjener hurtigt sig selv ind igen, da disse løsninger ofte producerer nok strøm til, at du ikke skal betale en udbyder.

Find den rette grønne strømløsning

Ønsker du at skifte til grøn strøm, skal du overveje, hvor meget strøm du har brug for. Det afhænger af størrelsen på dit hjem og antallet af elektriske apparater. Der er mange forskellige producenter og leverandører af grøn energi på markedet i dag, så det kan være en god idé at sammenligne priser og produktfunktioner for at finde den bedste løsning for dig. Mange har aftaler med enten fast eller variabel pris. Det vil sige, at du enten får den samme pris hen over døgnet, eller at din elpris følger de markedsudsving, der er hen over døgnet. Hvis det for eksempel er en meget blæsende dag, så er der meget strøm i elnettet, og strømmen er derfor billig. Om natten er strømmen også ofte billigere, fordi der er lille efterspørgsel på strømmen. Dette får du lov at nyde godt af, hvis du vælger en variabel pris.


Mest læste artikler