Danskerne skifter ivrigt el-selskab: se hvorfor

Det hedder ikke længere, til døden os skiller, når det gælder el-selskabet. Danskerne er som aldrig før gået på tilbudsjagt for at skaffe det billigst mulige strøm til boligen. En ny trend skubber til udviklingen.

For mange danskere dumper en ubehagelig overraskelse ned i postkassen hver tredje måned – en dyr elregning. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Du kan nemlig spare mange penge, hvis du begynder at kigge dig om efter et nyt elselskab. Dermed vil du ikke bare slippe for irriterende rudekuverter, men også skrive dig ind i en ny trend, hvor flere og flere danskere skifter el-selskab. 

Ifølge dagbladet Politiken skiftede næsten hver 10. husstand således el-selskab sidste år, og det er det højeste antal siden 2013.  

Spar penge på elregningen

Op til 780 kroner årligt kan en husstand med et forbrug på 4.500 kWh spare. Besparelsen kan dog godt vise sig at blive endnu højere, hvis man tager imod et af de introduktionstilbud, som mange el-selskaber tilbyder. For eksempel kan nye kunder blive tilbudt gratis strøm i seks måneder og kun betale for distribution og afgifter i perioden.

elpris.dk kan du få hjælp til at finde vej gennem tilbudsjunglen og finde netop det el-selskab, der passer til dig. Du skal blot indtaste dit postnummer og dit gennemsnitlige forbrug af kilowattimer. Herefter kan du se, hvilket el-selskab i dit område der tilbyder den laveste pris.

Stor konkurrence på elmarkedet

At flere og flere danskere skifter el-selskab er ikke tilfældigt, mener Carsten Smidt, som er direktør i Forsyningstilsynet (det tidligere Energitilsynet, red.). Han fortæller, at blandt andet klimadagsordenen samt en heftig konkurrence mellem el-selskaberne skubber til udviklingen:

– Der er kommet en øget interesse for grønne produkter, så danskerne også kigger efter grønne elselskaber. Det er med til at understøtte, at leverandørerne udbyder det bedste og billigste produkt, og det er det, som forbrugerne får størst glæde af på langt sigt. Det er udelukkende til gavn for forbrugerne, siger Carsten Smidt til Politiken.

Læs også: Opladning af elbil hjemme – med og uden ladestation og ladestander

Mest læste artikler