Forebyg brand – skift din eltavle

Vidste du, at mindst hver fjerde brand skyldes gnistdannelse forårsaget af dårlige forbindelser i de faste elinstallationer eller tilsluttede apparater? Ved at skifte din eltavle kan du sikre dit hjem.

Gør dit hus sikkert mod gnistdannelse

Mindst hver fjerde brand i boliger herhjemme skyldes med stor sandsynlighed gnistdannelse på grund af dårlige forbindelser i de faste elinstallationer eller tilsluttede apparater. Alligevel er næsten ingen huse sikret mod gnistdannelse.

– Når gnistdannelser er så potentielt farlige, skyldes det, at de ikke udløser en afbrydelse af strømmen fra traditionelle beskyttelsesforanstaltninger som sikringer og fejlstrømsafbrydere. Derfor kan en gnistdannelse, som starter i det små, udvikle sig til en brand, forklarer Martin Heimann, elsikkerhedsekspert hos virksomheden Eaton, der udvikler og producerer elmateriel og tekniske løsninger til industri- og boliginstallationer.

Med et HPFI-relæ kan du undgå, at dine elektriske apparater går i stykker, hvis der kommer overgang i strømmen.

Udskiftning af eltavle: Så meget skal du regne med at det koste

En merinvestering på få tusinde kroner til en mere sikker eltavle kan sikre boligen langt bedre. Du kan forvente en udgift på mellem 2000-5000 kroner, afhængig af om den nye tavle skal placeres samme sted som den gamle, om målerrammen også skal skiftes og om den nye eltavle passer, der hvor den gamle sad.

Vi anbefaler, at du kontakter forskellige elinstallatører og får nogle forskellige tilbud, inden du køber. Den første er ikke nødvendigvis den bedste, og du kan ende med at spare en hel del penge. 

Få billig varme på abonnement med en varmepumpe.

Læs også: Opladning af elbil hjemme – med og uden ladestation og ladestander

Mest læste artikler