Spar på strømmen med forbløffende simpel dims

Når computeren eller fjernsynet står på standby, sluger den mere strøm, end de fleste er klar over - en elsparreskinne kan minimere dette "strøm-tyveri".

elspareskinne

Der er penge at spare, hvis vi som forbrugere bliver mere bevidste om standby-forbruget på hjemmets elektroniske apparater. Standby-forbruget udgør således op til 10-15 procent af en hustands samlede energiforbrug.

Vi er i Danmark blevet meget bevidste om at købe energirigtigt, når vi anskaffer nye el-artikler, men faktisk er den strømbesparelse, vi opnår via de energirigtige produkter, forsvundet på grund af det høje standby-forbrug. Ifølge Energistyrelsen kan standby-forbruget således koste over 2.000 kroner om året.

En elspareskinne sparer strøm

For at undgå det unødvendige standby-forbrug, skal alle el-artikler slukkes på stikkontakten, men det bliver desværre ofte glemt i farten, og så er det, strømforbruget tikker løs.

Her kommer en overraskende simpel anordning den sparsommelige husejer til hjælp. En såkaldt elspareskinne kan nemlig være med til at minimere din husstands standby-forbrug. En elspareskinne afbryder automatisk strømmen til alle tilsluttede apparater med bare et enkelt tryk. Den har samme funktion, som hvis strømmen blev afbrudt direkte på stikkontakten.

En elspareskinne fungerer på samme måde som en almindelig forlængerledning, hvor man kan tilslutte flere apparater, så man både kan have tv, video, dvd og højtalere tilsluttet på én skinne. Hvis man bruger en elspareskinne, kan man spare flere hundrede kroner på det årlige forbrug. Især hvis du har mange gamle el-apparater i dit hjem, er der penge at spare med en elspareskinne.

Denne artikel er senest opdateret den 2. december 2022

Mest læste artikler