Fjernvarme vil give kø og trafik-kaos

Fjernvarme skal gøre os fri af russisk gas. Etableringen kommer imidlertid til at kunne mærkes der, hvor fjernvarmen skal graves ned. Ikke mindst for trafikanterne.

Biler holder i kø i København

Der vil i den kommende tid blive investeret milliarder i at udbygge fjernvarmenettet, og det vil give trafikale problemer i alle dele af landet. Det skriver VEJ-EU – Vejsektorens Efteruddannelser i en pressemeddelelse.

Udbygningen af fjernvarmen kommer tilmed oven i andre store anlægsopgaver, så der bliver kamp om pladsen på mange vejstrækninger, når også forsyningsselskaberne får de offentlige veje som arbejdsplads.

– Der vil blive tale om omlægning af trafikken, afspærringer, fartreguleringer og ensretninger. Og med garanti en masse planlægning af fremkommelighed og sikkerhed for de arbejdende og for trafikanter, udtaler sekretariatschef Eva Karthol, VEJ-EU – Vejsektorens Efteruddannelser.

Vejarbejde irriterer mange

Vejarbejde giver tit anledning til kritik og irritation, som kan være forståelig i en travl hverdag, men der er ifølge Eva Kartholm ingen vej udenom.

– Der er mange som sidder og skumler over, at man nok også i dag kommer lidt senere på arbejde på grund af afspærringer. En del spørger, om det virkelig er nødvendigt med okkupering af så meget plads for at grave en rende. Ja, vi sidder ofte og gør os meget kloge på, hvordan andre planlægger deres arbejde uden at kende rationalet, mener hun.

Mening med galskaben

I vejsektoren møder man især kritik i de situationer, hvor det for forbipasserende er svært at få øje på aktivitet.

– Men der er altid mening med galskaben. For os er det centrale at have fokus på sikkerhed for dem, der har vejen som arbejdsplads, fortæller Eva Kartholm.

– Den store omlægning til fjernvarme skal ske på en forsvarlig måde, siger Eva Kartholm, som håber, at alle vil sende vej- og forsyningsarbejderne en venlig tanke for deres indsats.

Mest læste artikler