Så meget højere bliver din varmeregning i 2022: Disse danskere bliver hårdest ramt

Varmeregningen risikerer at løbe løbsk for cirka 400.000 danskere.

En kvindehånd skruer på radiatoren

I år vil omkring 400.000 danskere få et mindre chok, når de kigger på deres varmeregning. Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af nye beregninger fra Danske Bank.

Årsagen er de højere energipriser, som især vil ramme de 400.000 danskere, der opvarmer deres hjem med et gasfyr, hårdt. Prisen på naturgas ventes i 2022 således at stige, og det vil hver måned resultere i en varmeregning, der ifølge Danske Bank vil være 350 kroner højere end normalt. I alt ventes gasfyrs-ejernes varmeregning for hele året at blive 4.200 kroner højere end normalt.

Nogle danskere slipper

Også de danskere, hvis hjem opvarmes med el, bør skæve nervøst til elregningen. For selvom elprisen her i begyndelsen af 2022 er faldet, kommer det ovenpå en rekorddyr december, hvor elprisen var 10 gange højere end samme tid året før. Der hersker derfor ifølge Danske Bank “ekstraordinært stor usikkerhed” om elpriserne, som hurtigt kan stige igen.

Læs også: App til grøn og billig strøm – få hjælp til strømpriser

Kun de danskere, som får opvarmet huset med fjernvarme, kan tillade sig at have nogenlunde ro i maven, hvad angår varmeregningen for 2022. For selvom prisen kan risikere at stige i de fjernvarmeområder, hvor der primært benyttes naturgas, vil den gennemsnitlige pris holde sig i ro. Det betyder altså også, at der er flere fjernvarmeområder, der kan se frem til billigere varme.

Læs også: Spar på energien | Få lavere strømpriser med disse sparetips

Rådighedsbeløbet falder

Danske Bank har også forsøgt at beregne, hvad de stigende energipriser betyder for danskernes rådighedsbeløb. De 400.000 danskere, der opvarmer deres hjem med et gasfyr, vil i gennemsnit få omkring 200 kroner mindre til rådighed hver måned, og at tabet ikke bliver større skyldes kun, at den gennemsnitlige løn for alle danskere ventes at stige med 3,2 procent i år

Anderledes positivt ser det ud for de danskere, der opvarmer hjemmet med fjernvarme. De kan se frem til en mindre stigning i rådighedsbeløbet.

Til næste år – i 2023 – ventes energipriserne ifølge Danske Bank at falde til ro. Samtidig ventes en væsentlig fremgang i indkomst.

De to ting kombineret betyder, at danskerne i gennemsnit kan se frem til at få næsten 1.500 kroner mere mellem hænderne næste år.

Læs også: Gasfyr – tag toppen af gasregningen med disse sparetips

Mest læste artikler