Sådan sparer du på gasregningen

Med en seksdobling af gaspriserne det seneste år, får de danske boligejere en dyr vinter. Se, hvad du kan gøre for at spare på gasregningen.

Ved at energioptimere huset kan du undgå at fyre fr gråspurvene

Hele 400.000 danske hjem fyres op med gas. Det betyder rigtig mange husstande med potentielt rigtig dyre gasregninger henover vinteren. Der er dog en række tiltag, man kan gøre som husejer for at spare penge på regningen. Det er dog ikke omkostningsfrit på den korte bane, men over tid kan det godt betale sig at energioptimere huset. Og så kan du mindske dit klimaaftryk samtidigt.

Ny varmepumpe

Den mest oplagte måde at nedsætte gasregningen er naturligvis at skifte gasfyret ud med den mere energivenlige varmepumpe. Men det er også et dyrt projekt at begive sig ud i. Der er dog stor hjælp og tilskud at hente fra Energistyrelsens bygningspulje. Bygningspuljen er netop sat i verden for at få de danske boligejere til at udføre energioptimerende tiltag i huset. Du kan dog først søge tilskud igen til foråret 2022. 

Lad være at fyre for gråspurvene

Virker varmepumpen som et for omfattende projekt, er en god begyndelse at kigge sine døre og vinduer efter i sømmene. De kan være den store synder, der lader varmen slippe ud gennem sprækker og utætte døre og vinduer, så man fyrer for gråspurvene. 

At udskifte alle døre og vinduer er også en større udskrivning, men altid en god investering. Er du ikke klar til at udskifte det hele, anbefaler landets glarmestre at udskifte de ruder og døre, der har set bedre dage.

Husk håndværkerfradraget 

Der er også her mulighed for at udnytte det ekstra store håndværkerfradrag inden årets udgang. I 2021 er håndværker- og servicefradraget på 25.000 kroner. Du skal blot huske, at det kun gives for arbejde, der bliver udført i år. Derfor er det nu, du skal rykke. 

– Det er et betydeligt fradrag, man kan få ved at få en glarmester til at udskifte sine gamle ruder eller vinduer og døre, påpeger Poul Henrik Madelung, sekretariatsleder i Glarmesterlauget.

Mest læste artikler