DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

5 tips til at få styr på energiforbruget i dit hjem

Mens energipriserne stadigvæk er tårnhøje, er det oplagt at se på de steder, hvor man kan spare lidt på energien, for det er både godt for klimaet og din pengepung.

AD20 Hybrid fra Wood’s er en energieffektiv affugter og luftrenser, der forbedrer indeklimaet markant.

Hold luftfugtigheden på 50 %

Hvis du holder luftfugtigheden stabilt på omkring 50%, koster det mindre energi at varme huset op, end hvis luftfugtigheden er højere. Du kan nemt holde øje med luftfugtigheden med et hygrometer, der også viser temperaturen.

  • Spar på udluftningen på de koldeste dage med en energieffektiv luftrenser

Et godt indeklima er alfa og omega for et godt helbred. Det betyder, at luften skal cirkuleres og skiftes ud med jævne mellemrum, men i vintermånederne er det kold luft, der bliver lukket ind. Her kan en luftrenser være en god løsning, som sørger for et godt indeklima hele døgnet uden at give huset et kuldechok. Med en AD20 Hybrid fra Wood’s får du en energieffektiv affugter og luftrenser i én model, der kun arbejder, når det er nødvendigt.

Med et hygrometer kan man holde øje med luftfugtigheden.
Med et hygrometer kan man holde øje med luftfugtigheden.
  • Hold temperaturen stabil

Det kan være fristende at skrue ned for varmen lige, men det kan give større problemer hen ad vejen. Hvis vi skruer ned for varmen, så skruer vi op for fugten, som giver højere risiko for skimmelsvamp i boligen. Derfor kan du roligt holde temperaturen på sit sædvanlige leje med god samvittighed.

  • Fyld opvaskemaskinen og vaskemaskinen helt op, og skru ned for temperaturen

Hvis man har en nyere energimærket vaskemaskine eller opvaskemaskine, så er der en god besparelse at hente, hvis man fylder maskinen helt op og sørger for at sætte den i gang, når strømmen er billigst. Hvis man derudover bruger et energispareprogram, så er der endnu mere at hente, fordi der bliver brugt en lavere temperatur, som er akkurat lige så effektiv, som et hurtigere program med høj temperatur, fordi tøjet og det beskidte service bliver lagt i blød.

  • Drop tørretumbleren og tør tøjet med en affugter

Hvis man er en børnefamilie eller ivrig sportsudøver, så kan vasketøjsbunkerne hurtigt blive høje om vinteren. Derfor kan det være fristende at tage tørretumbleren i brug, men med affugteren LD40 fra Wood’s, der blidt føntørrer tøjet i vaskerummet, så er det er tørt på omtrent samme tid som i tørretumbleren, mens der kun bliver brugt knap det halve af energien. Derudover er affugteren med til at holde luftfugtigheden nede, så du bevarer det gode indeklima og fjerner samtidig lugtgener fra tøjet, som normalt kan være forbundet med for eksempel at hænge det op i en kold vaskekælder.

Mest læste artikler