DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Drop tørretumbleren – tør tøjet mere energivenligt og spar penge samtidig

Det svenske firma Wood’s har over 70 års erfaring i det gode indeklima, og startede med at producere affugtere tilbage i 1950. Et af deres nyeste produkter er modellen LD40, der blidt føntørrer tøjet i vaskerummet, så det er færdigt på omtrent samme tid som i tørretumbleren, mens der kun bliver brugt knap det halve af energien.

Affugteren LD40 fra Wood’s gør det nemmere at tørre tøjet i vaskerummet, så det er færdigt på omtrent samme tid som i tørretumbleren, mens der kun bliver brugt knap det halve af energien.

Når solen er gået i vinterhi og vejret er vådt og koldt, er det fristende at tage tørretumbleren i brug til at ordne de bunker af vasketøj, der kan samle sig i en travl hverdag. I en tid med stigende energipriser kan det dog blive en dyr fornøjelse, men sådan behøver det faktisk ikke at være.

Spar penge på elregningen

Når man tørrer tøj indendørs, kan det være en kilde til fugt og dårligt indeklima, men det er heldigvis råd for. Affugteren LD40 fra Wood’s hjælper til at holde fugten under kontrol i vaske/tørrerummet og samtidig bliver tøjet på snoren hurtigere tørt. Derudover, så bruger affugteren kun knap halvdelen af den energi, som en almindelig tørretumbler bruger.

Som navnet antyder, så nedsætter en affugter luftfugtigheden i et rum. Det er specielt en fordel i en fugtig vaskekælder, som ellers kan være en kilde til skimmel og bakterier, som påvirker luftkvaliteten, temperaturen og dermed energiforbruget i resten af huset. LD40 virker ved at omdanne den overskydende luftfugtighed til vand, og derefter blæse lun, tør, ren luft ud, som blidt føntørrer vasketøjet, der ikke bliver slidt på samme måde, som i en tørretumbler.

Kåret til bedst i test

I det svenske boligmagasin Villalivet er LD40 blevet kåret til bedst i test, som den mest effektive og energivenlige måde at tørre sit vasketøj på. De kom frem til at LD40 i gennemsnit brugte 55% mindre energi, end hvis man tørrede tøjet i en tørretumbler eller et tørreskab.

Det er både en god ting for energiregningen, hvor vi vist alle gerne vil spare lidt ekstra for tiden, og derudover er det også godt for tøjet, som holder længere, fordi det ikke slider på tøjet på samme måde, når man tørrer det på en tørresnor. Derfor holder din garderobe længere, så du er med til at passe bedre på klimaet, og kan spare penge på både elregning og tøjbudget.

Mest læste artikler