DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Pas på indeklimaet i pollensæsonen

Årets pollensæson er godt i gang med alt, hvad det indebærer af gener for de mange danskere, der er ramt af pollenallergi. Et godt indeklima, der bliver hjulpet på vej af en luftrenser, kan være med til mindske symptomerne, så der er mere energi til at nyde de lyse dage.

Forårets ankomst bliver mødt med glæde af de fleste, men for pollenallergikere har de lyse dage en uheldig følgevirkning med i bagagen. Pollen kan være skyld i stoppet næse, kløe og irritation i øjnene, og nyseanfald. For de fleste vil det føles som en sommerforkølelse, der aldrig går væk.

Man kan heldigvis selv gøre noget for at mindske symptomerne, hvor et godt indeklima i hjemmet er alfa og omega for sundheden. Det gælder i øvrigt alle, hvad enten man har pollenallergi eller ej, men i sommerhalvåret kan et godt indeklima gøre en altafgørende forskel for en allergiker.

En luftrenser kan rense luften for pollen, men også andre skadelige partikler som skimmelsporer, støv, skæl fra kæledyrs pels, mados, bakterier og vira. Svenske Wood’s har lavet en model, AD20 Hybrid, hvor du ikke bare får en luftrenser, men også en affugter, der sørger for at holde luftfugtigheden nede, så for eksempel skimmelsvamp ikke kan få grobund.

Wood’s AD20 Hybrid renser luften ved hjælp af et Active ION HEPA-filter, der er mere energieffektivt end et traditionelt HEPA-filter, og blandt andet gør, at AD20 Hybrid bruger mindre energi og er mere støjsvag.

Et godt indeklima er vigtigt for alle

Som allergiker kan det være en dårlig idé at tørre vasketøjet udendørs, fordi pollen kan sætte sig i tøjet, som man med ind. Derfor bliver man ofte anbefalet at tørre tøjet indendørs, men det kan til gengæld forøge luftfugtigheden. Her kan Wood’s AD20 Hybrid også være en hjælp, så man ikke behøver at tage tørretumbleren i brug, men kan bruge tørresnoren indendørs uden risiko for indeklimaet.

En luftrenser og affugter er ikke kun for pollenallergikere, men vil også kunne mindske symptomer for mennesker med for eksempel KOL eller andre sygdomme, der påvirker luftvejene. Et godt indeklima er vigtigt for os alle sammen, og kan hjælpe til for eksempel en bedre nattesøvn. Derfor er luftrenseren en investering i hele familiens sundhed året rundt.

Læs mere om Wood’s AD20 Hybrid her.

Mest læste artikler