15 tips: Sådan får du let en mere bæredygtig hverdag

Vil du gerne leve mere bæredygtigt, uden at foretage store ændringer i hverdagen? Se med her, hvor vi har samlet 15 gode tips til, hvordan du let får en mere bæredygtig hverdag.

Bæredygtighed er efterhånden blevet et dagligdags ord i mange hjem. At træffe bæredygtige valg er blevet almindeligt, og det er snart de færreste, der ikke tænker over, hvad de selv kan ændre i hverdagen på vejen mod et sundere klima.

Det kan dog være svært at finde rundt i, hvad der faktisk gør en forskel, når det handler om bæredygtig livsstil. Mange tænker nemlig, at det er ensbetydende med store ofre som rødt kød, en komfortabel bil og nyt tøj.

Men der findes faktisk mange måder, hvorpå vi let kan leve et mere bæredygtigt liv uden at foretage store ændringer i vores hverdag. Den mest mærkbare forskel bliver måske, at vi får flere penge på kistebunden. Dét som er godt for miljøet, er nemlig oftest rigtig godt for vores økonomi!

Er du klar til en grønnere hverdag? Så se med her, hvor køkkenproducenten Schmidt, der ifølge en pressemeddelelse både har bæredygtige materialer og bæredygtig skovdrift bag deres produktion, har samlet deres 15 bedste tips til en mere bæredygtig hverdag.

15 tips til en bæredygtig hverdag

1. Læg låg på

Ved at lægge låg på gryderne under madlavningen, så bruger du kun en fjerdedel energi til at holde halvanden liter vand i kog uden låg.

2. Stil køleskabstermostaten til 4 grader

Hvis du sænker temperaturen i køleskabet med kun én grad, øges strømforbruget med hele fem procent.

3. Undgå dybfrostvarer

Kuldeproduktion for en familie kræver 100 kWh i året. Det svarer til energien i 11 liter benzin. Hvis du vil bruge frosne varer, anbefales det, at tø varen op i køleskabet. Det kan spare op til en times elforbrug for hvert kilo du tør op, fordi køleskabet køles af frostvaren.

4. Sortér affaldet

Ved sortering af affald sikrer du, at det bliver håndteret korrekt, samtidig med at det bliver mindre i det resterende affald.

5. Vælg energimærke A

Husholdningsapparater har energimærkning fra A til G. Et apparat med energimærke A kræver betydeligt mindre strøm end en tilsvarende enhed med energimærke G.

6. Skift til elpærer eller LED

En LED-pære har en over otte gange længere levetid end glødepærer, og med sparepærer kan du reducere strømforbruget med helt op til 75 procent.

7. Drik vand fra vandhanen

Kun 17 procent af plastmateriale fra blandt andet vandflasker bliver genbrugt, og ved at drikke vand fra vandhanen vil du undgå unødvendigt plastaffald.

8. Spar på det varme vand

Når du bader, bruger du cirka 10 liter vand per minut. Det er derfor en god idé tage kortere bade og slukke for vandet, når du sæber dig ind.

9. Tænk over hvor du handler

Stil krav til leverandøren med hensyn til miljøvenlig produktion, og støt producenter, der tager miljøhensyn. For eksempel virksomheder der er miljøcertificeret.

10. Køb dyrt

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og varer af god kvalitet varer længere og koster som regel mere.

11. Genbrug dine ting, eller køb brugt

Mange genstande kan repareres frem for at blive udskiftet, og du vil spare både på miljøet og din pengepung ved at købe brugte varer.

12. Tilbered maden uden ovn

Brug af gryder, pander eller mikroovn i stedet for ovn til at tilberede eller opvarme din mad, vil spare dig for et unødvendig strømforbrug.

13. Skru ned for temperaturen

Tøjvask ved lidt lavere temperaturer end normalt, er både mere skånsomt for tøjet og bedre for miljøet. Det er også mere miljøvenligt at tørre vasketøjet ude end i tørretumbleren.

14. Sluk for elektriske apparater

Sluk de elektriske apparater, når de ikke er i brug. Så undgår du igen at bruge unødigt strøm.

15. Udskift vaskesvampen

Vælg noget, der ikke indeholder plastik.

Mest læste artikler