denne artikel er sponsoreret

Sådan sparer du penge på varmeregningen

Du behøver ikke skrue ned for varmen for at skrue ned for udgifterne på dit energiforbrug. Ved at skifte til varmepumpe eller gasfyr kan du faktisk spare mange penge!

Vinteren er på vej, og derfor skal huset igen varmes op. Det betyder, at månedens energiforbrug også stiger. Men hver femte husejer ved faktisk ikke, hvor mange penge, der egentlig bruges på at varme huset op, og en ud af tre kender kun et cirkatal, viser en undersøgelse af Analyse Danmark.

Det er derfor ikke et emne, der har den største interesse hos husejere, på trods af at der kan være mange penge at spare på opvarmning årligt. Husejere kan for eksempel spare op til 12.000 kr. om året blot ved at skifte oliefyret ud med en luft/vand varmepumpe eller helt op til 10.000 kr. årligt ved at skifte fra oliefyr til gasfyr, viser beregninger fra Bosch Termoteknik.

Få en professionel vurdering

Der er flere grunde til, at husets varmeregning er høj. Det kan både skyldes husets tilstand, vinduernes størrelse, opvarmningsformen, antal beboere og selvfølgelig vejret. Ligger din varmeregning på niveau eller over det normale, er det således en god ide at få en energivurdering af en professionel, der kan give svar på, hvad der gør husets energiniveau højt, og hvad der kan gøres for at sænke forbruget og dermed få en lavere varmeregning.  

Hos din lokale Boch Climate Partner kan du som husejer få lavet en gratis energivurdering af den nuværende varmeløsning og få et overblik over, hvor meget du vil spare ved at skifte til gasfyr eller varmepumpe. På denne måde kan du få et overskueligt overblik over de mest omkostningseffektive måder at energirenovere på med varmepumpe eller gasfyr.

Bedre klima og større værdi

Det er ikke kun varmeregningen, der har glæde af et energitjek. Et energioptimeret hus får nemlig mere værdi, fordi en bedre energimærkning øger salgsprisen ved et eventuelt salg, viser en undersøgelse foretaget af Energistyrelsen. Et hus på 100 m2 stiger med omkring 40.000 – 50.000 kr. alene fordi huset er rykket op på energimærkeskalaen. Undersøgelsen konkluderer desuden, at en energirenovering kan give et bedre indeklima, fordi det sikrer, at der er en ideel temperatur, så der hverken kommer fugt eller kulde ind i huset.

Læs mere om Bosch Climate Partner og book en gratis energivurdering her

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler