Sådan lukker du ned for dit varmeanlæg om sommeren

Sommerlukning af dit varmeanlæg er nemme penge at spare. Se, hvordan du selv lukker for de forskellige varmeanlæg over sommeren her.

Når maj begynder at blive mild i vejret, er det tid til at lukke for varmen. Det er dog ikke helt nok at dreje radiatorens termostat i bund, hvis du gerne vil spare penge. Vil du have store besparelser, kræver det nemlig, at du lukker hele dit varmeanlæg ned i sommerperioden.

Som en bil i tomgang

Hvis du hen over sommeren lukker helt for fjernvarmen, kan du for eksempel spare tre til fem procent på din årlige varmeregning. Har huset olie- eller naturgasfyr, er der endnu mere at spare.

Alligevel glemmer mange af os at sende varmeanlægget på en lang sommerferie. Det fortæller Jakob Thomsen fra Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

– Hvis varmeanlægget er tændt over sommeren, er det som at have sin bil i tomgang i flere måneder. Det skader klimaet og koster penge til ingen verdens nytte. Derudover bruger gamle cirkulationspumper så meget strøm, at det kan være en god ide at skifte dem ud med det samme – sommerdrift eller ej,” siger han.

Sådan lukker du selv for varmeanlægget

Det tager kun 5 minutter at lukke for varmeanlægget. Alt det kræver, er, at du lukker for sommerventilen og slukker cirkulationspumpen.

Første gang kan det måske virke lidt uoverskueligt, hvis du ikke kender dit varmeanlæg så godt. Du kan eventuelt spørge en VVS’er og få at vide, hvordan du selv kan gøre i fremtiden.

Energistyrelsen understreger, at man også kan køre sommerdrift, hvis man varmer med naturgas eller olie. 

Læs også: Oliefyr – udnyt det mest energivenligt

Se, hvordan du sommerlukker her:

På energistyrelsens side om energi, SparEnergi, kan du finde vejledeninger til, hvordan du lukker for de forskellige varmeanlæg. Se dem herunder: 

Lodret jordvarme – få vertikal jordvarme uden at grave haven op

Sådan får du det bedste jordvarmeanlæg til prisen

Læs også: Gasfyr – tag toppen af gasregningen med disse sparetips

Mest læste artikler