Her er 17 nemme tips til at leve mere bæredygtigt

Hvis du gerne vil leve mere bæredygtigt, men ikke ved, hvor du skal begynde, er her en række nemme ting, du kan gøre i allerede i dag.

plasticflaske genbrugt som potte

1. Hæld aldrig kemikalier direkte i toilettet eller håndvasken. Rensningsanlæggene er ikke bygget til at rense det, så det går direkte ud i naturen og ødelægger miljøet.

2. Er det tid til at gøre rent? Vælg rengøringsmidler, der er miljømærket. Eller brug det, der er i køkkenet, såsom eddike, vineddike og natron.

3. Brug den rigtige pose, når du handler! Plast, papirspose eller stofpose – den bedste pose er den, du genbruger ifølge eksperterne.

4. Pas på miljøet, når du vasker tøj. Det vil sige, fyld maskinen helt op, brug miljøvenlige rengøringsmidler og undgå at brug skyllemiddel.

5. Tør dit tøj i solen! Tørretumblere og tørreskabe bruger meget energi. Endnu et plus er, den skønne duft tøjet får, når du tørrer det udenfor.

6. Find strømtyvene i dit hjem! Det kan være elektronik, der står på konstant stand-by, gamle hvidevarer, der sluger energi samt træk fra vinduerne.

7. Køb økologisk mad, når du kan! Adskillige fødevarer indeholder pesticider, som er farlige for mennesker, dyr og natur. Kaffe, vindruer og bananer er nogle af de mest sprøjtede fødevarer.

8. Gør rent udenfor! Hjælp vores planet ved at samle affald op på gaden.

9. Reducer dit plastikforbrug ved for eksempel at udskifte plastfolie med genanvendeligt madpapir. Genbrug de plastikprodukter, du køber. Bøtten med is kan eksempelvis bruges som madpakke.

10. Smid ikke maden ud! En tredjedel af al mad smides ud ifølge Verdensnaturfonden. Lav en madplan og reducér dermed dit madspild.

11. Vask ikke bilen i indkørslen. Når du vasker bilen i indkørslen eller på gaden ud for dit hus, opløser bilpleje-produkterne miljøfarlige stoffer på din bil, som risikerer at ryge ud i det nærmeste vandløb.

12. Køb en regnvandstønde til haven! Spar på postevandet, og vand i stedet haven med regnvand.

13. Undgå engangsprodukter som kaffefiltre. Du kan få et bæredygtigt kaffefilter af stof, som du bruger flere gange.

14. Sæt låg på gryden, når du koger vand. På den måde bruger du 75 % mindre energi.

15. Sortér dit affald.

16. Undgå at lave for meget! Du skal med andre ord brygge præcist den mængde kaffe, du rent faktisk kan drikke, og præcist den mængde du kan spise. Køb helst økologisk.

17. Hjælp bierne! Mange vilde biarter er på randen af ​​udryddelse, hvilket kan få store konsekvenser: En tredjedel af den mad, vi spiser, er blevet bestøvet af humlebier og bier. Gør et stykke af din græsplæne til en eng, plant bivenlige blomster, og byg et insekthotel for at hjælpe dem!

Læs også: Insekthotel – Sådan giver du insekterne et bosted i haven

Mest læste artikler