Denne app hjælper dig til grøn og billig strøm

En ny løsning hjælper dig med at følge dit elforbrug og samtidig gøre klimaet en tjeneste.

Vindmøller på en mark

Børn, der skal hentes, en hund der skal luftes, og mad der skal laves – det er ikke altid lige nemt at tænke grønne løsninger i dagligdagen, når den er fyldt op med travle gøremål.

Flere og flere virksomheder arbejder imidlertid på at gøre den del nemmere for dig, så du kan koncentrere dig om de ting, der fylder mest.

En af dem er energiselskabet SEAS-NVE, som har udviklet appen Watts, der hjælper med at styre dit elforbrug. Appen er gratis og kan bruges uanset, hvor du får din strøm fra:

– Den grønne omstilling står højt på danskernes dagsorden, og vi ser flere og flere grønne initiativer, som skal hjælpe os med at fremtidssikre vores jord. Et af dem er udviklingen af energi-apps, som kan hjælpe forbrugeren med at skabe grøn omtanke for den energi, der bruges, uden at man egentlig behøver at skænke det en tanke, fortæller Per Madsen, der er afdelingschef i Digital Innovation i SEAS-NVE i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

– Vi vil rigtig gerne tænke grønne tanker, men vi vil også gerne have nogen eller noget til at hjælpe os med det. Det vil vi selvfølgelig gerne være behjælpelige med, og faktisk arbejder vi i øjeblikket på at koble flere forsyningsarter til appen, så du med tiden kan blive klogere på dit vand- og varmeforbrug.

Appen fortæller om strømpriser

En af dem, der har stiftet bekendtskab med energi-appen Watts, er Kirsten Johansen. Om appens bidrag til de grønne tanker i hverdagen fortæller hun:

– Jeg bor alene i min lejlighed, så egentlig burde mit forbrug være ret lavt. Men da jeg downloadede appen, fandt jeg ud af, at der faktisk er lidt at spare. Appen fortæller mig, hvornår strømmen i min stikkontakt udleder mindst CO2, så på den måde ved jeg, hvornår jeg skal starte vaske- eller opvaskemaskinen. Det giver tid og overskud til alt det sjove.

Udover at holde høje med dit forbrug, kan energi-apps som Barry, NRGi, Energi Fyn og Watts også sende dig alarmer, hvis dit forbrug overstiger den grænseværdi, som du har sat.

Andre energi-apps, der hjælper til billig og grøn strøm:

Mit Elforbrug

Hvad: Følg dit elforbrug time for time samt per dag, måned og år fire år tilbage i tiden.

Pris: Gratis

Hvor: Du kan downloade appen til iPhone og iPad.

Watts

Hvad: Watts giver dig et overblik over dit el-, vand- og varmeforbrug helt ned på timebasis, men kan også beregne dit forventede forbrug. Med appen kan du også få besked, hvis dit forbrug stiger eller falder.

Pris: Gratis for alle, uanset hvor du køber din strøm.

Hvor: Du kan downloade appen til både iPhone og Android.

Energi Fyn

Hvad: Energi Fyns energi-app giver dig mulighed for at følge dit energiforbrug hen over døgnet, ugen, kvartalet og året. Du kan også opsætte forbrugsovervågning og blive adviseret, hvis dit forbrug er over eller under en vis grænse.

Pris: Gratis hvis du har en intelligent elmåler fra Energi Fyn

Hvor: Du kan downloade appen til både iPhone og Android.

NRGi

Hvad: Med NRGi-appen kan du følge dit elforbrug på dagsniveau. Du kan også se dine regninger og bestille en månedlig energirapport med et overblik over dit forbrug.

Pris: Gratis hvis du er kunde hos NRGi Elsalg og har en intelligent elmåler.

Hvor: Du kan downloade appen til både iPhone og Android.

Mest læste artikler