denne artikel er sponsoreret
4 gode grunde til at skifte til et nyt oliefyr

4 gode grunde til at skifte til et nyt oliefyr

Har dit oliefyr stået lidt for længe, og trænger det til en kærlig hånd? Vidste du, at du kan spare tusindvis af kroner og få et meget større energiudbytte ved at skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt?

Twitter Print

Et oliefyr er en driftssikker og billig kilde til opvarmning af hjemmet, hvis du ikke har adgang til fjernvarme eller naturgas, men et gammelt oliefyr kræver en del vedligeholdelse. Det kan derfor være fordelagtigt for dig at undersøge mulighederne for at skifte til et nyt oliefyr. Faktisk er der hele fire årsager til, at det er en god idé:

1. Undgå løbende reparationsudgifter 

Først og fremmest forebygger du bøvl med oliekedelen, at dit oliefyr går ud, og at du skal til at erstatte de enkelte dele på fyret på grund af slitage. Med et nyt oliefyr undgår du uforudsete udgifter til løbende reparationer. 

2. Øg effektiviteten

Med et nyt oliefyr øger du effektiviteten og får mest muligt ud af energien. Et moderne oliefyr udnytter energien næsten fuldstændigt, fordi at den røggas, der skabes ved forbrænding af olien, nedkøles til 40-50 grader, før den sendes ud i skorstenen. I et gammelt oliefyr har røgen typisk en temperatur på over tre gange så meget, og det giver ikke en ligeså effektiv udnyttelse af energien.

3. Tag hensyn til miljøet

Vil du gerne have en mere miljøvenlig opvarmning af hjemmet, så er et nyt oliefyr vejen frem. Den nedkølende teknik betyder, at du får overført den fulde energi til varmeanlægget, og at du dermed lettere kan holde varmen inde i din bolig. Resultatet er perfekt varmekomfort samtidig med, at du reducerer udledningen af CO2.

4. Få udbetalt dit energisparefradrag

Sidst, men ikke mindst, så kan du ved at skifte til et nyt oliefyr, få udbetalt værdien af dit energisparefradrag. I januar 2010 indgik Klima- og Energiministeriet en aftale med energiselskaberne om, at de kunne ”indsamle” kundernes energibesparelser og udbetale værdien af dem i form af et tilskud. Energisparefradraget er altså din motivation til at reducere dit energiforbrug. 

Få et tilbud på et nyt oliefyr hos OK her.

Twitter Print

Mest læste artikler