Færre danskere fyrer med oliefyr

Antallet af danskere, der opvarmer deres bolig med fyringsolie, er faldet massivt i det seneste år, viser en ny opgørelse.

Stadig flere danskere vælger alternativer til oliefyr, når de skal opvarme deres huse. I 2019 blev der leveret fyringsolie til mindre end 63.000 boliger i Danmark. Det er et fald på mere end 5.000 boliger i forhold til 2018, viser en opgørelse fra Drivkraft Danmark, der er brancheorganisation for selskaber, der leverer energi.

 – Siden vi startede med at indsamle oplysningerne tilbage i 2014, er antallet af boliger opvarmet med fyringsolie faldet med cirka 25.000 eller mere end 30 %”, siger teknik- og miljøchef i Drivkraft Danmark, Michael Mücke Jensen, i en pressemeddelelse.

Han mener, at det sidste oliefyr vil være erstattet af anden opvarmning i løbet af de næste 10 år.

Generelt er oliefyr relativt set mest udbredt i de områder uden for de større byer, hvor der ikke er adgang til kollektiv varmeforsyning. De fleste oliefyr bliver udskiftet med varmepumper, pillefyr eller konverteret til fjernvarme.

-Vores opgørelse viser også, at der i gennemsnit per bolig bruges mindre fyringsolie til opvarmning, end der teoretisk skulle forventes – i størrelsesordenen 30 %. Det tyder på, at de olieopvarmede boliger har en del supplerende varmekilder i form af for eksempel brændeovn eller luft-luft varmepumpe, siger han.

Oliefyr var tidligere den mest udbredte opvarmningsform i Danmark, men siden 1970’erne er antallet af oliefyr gået støt tilbage. Tilbagegangen er sket i takt med, at den kollektive varmeforsyning i form af naturgas og fjernvarme er blevet mere udbredt, og i de senere år har varmepumper og pillefyr erstattet oliefyr i den individuelle opvarmning.

Mest læste artikler