Pas på! Dette sparetip kan gøre dig alvorligt syg

Ét særligt sparetip skal man holde sig fra, eftersom man øger risikoen for at pådrage sig en alvorlig sygdom.

en brusetermostat

Energipriser på himmelflugt får nogle danskere til at tage farlige sparetips i brug. Det advarer Teknologisk Institut og Statens Serum Institut om ifølge Ritzau

Helt konkret skrues der ned for temperaturen i hjemmets brugsvands-anlæg i håb om at spare på energi-regningen. Nogle danskere skruer imidlertid for langt ned for temperaturen, og det er farligt, eftersom det øger risikoen for at pådrage sig den potentielt dødelige legionærsygdom, når man er i bad.  

– Ønskerne om at reducere temperaturerne giver potentielt store energibesparelser. Men desværre glemmes i den sammenhæng ofte den øgede risiko for udvikling af legionella i installationerne. Det sker, når ønsket om energibesparelser gør, at man kommer under minimums-temperaturen på 50 grader, siger seniorkonsulent og projektleder Kaj Bryder fra Teknologisk Institut.

Læs også: App til grøn og billig strøm – få hjælp til strømpriser

Læs også: Spar på energien | Få lavere strømpriser med disse sparetips

Ekstrem høj dødelighed

Legionella-bakterier spredes via små vandpartikler og kan resultere i lungebetændelsen legionærsygdom. Sygdommen er specielt hård ved ældre og svækkede personer. Symptomerne er som regel høj feber, forvirring, hoste, åndenød og smerter i brystet. Selvom sygdommen kan behandles med antibiotika, er dødeligheden helt op til omkring 10 procent.

Legionella trives ikke ved høje temperaturer. Derfor skal temperaturen i brugsvands-anlægget være på minimum 50 grader.

Mest læste artikler