​​Så meget sparer du ved at sænke varmen i dit hjem med kun 1°

At sænke temperaturen i hjemmet én enkelt grad vil stort set ikke kunne mærkes på komforten i hverdagen, men det vil til gengæld kunne mærkes på varmeregningen.

Radiator thermostat

Vinterens komme betyder gang i hjemmets varmeapparater, som hurtigt kan blive en dyr omgang. Men blot ved at sænke temperaturen i dit hjem med en enkelt grad kan du ifølge Energistyrelsen spare fem procent på varmeregningen.

Hvis din varmeregning er gået amok, kan du således spare markante summer med en lille, men næsten umærkbar forandring i dit varmeforbrug.

Spar på pengepung og CO2 regnskabet

Til regnestykket skal tilføjes, at hele 26 procent af danskernes udledning af drivhusgasser stammer fra opvarmning af hjemmet. Afhængigt af hvilken varmekilde der benyttes i hjemmet, udleder en enkelt familie helt op til 5.400 kg CO2 om året. En beregning fra Energistyrelsen viser dog, at hvis du sænker temperaturen med 1° i hele huset, kan du opnå en reduktion af drivhusgasser på 80 kg CO2 om året.

Hvis du gerne vil have mere overblik over dit varmeforbrug, kan en smart-termostat være en god løsning. Termostaterne kan indstilles, så varmen bliver slået fra, når familien sover, eller er ude af huset, og tænde igen, inden man kommer hjem. Det vil bidrage yderligere til at spare på varmeregningen.

Indstil desuden termostaterne ens på alle dine radiatorer. Det resulterer ikke bare i en bedre varmefordeling i boligen, men gør også dit varmesystem mere effektivt og dermed også billigere.

Læs også: Spar på energien | Følg disse sparetips og undgå stigende strømpriser

Denne artikel er senest opdateret den 25. oktober 2022

Mest læste artikler