​​Så meget sparer du ved at sænke varmen i dit hjem med kun 1°

At sænke temperaturen i hjemmet én enkelt grad vil stort set ikke kunne mærkes på komforten i hverdagen, men det vil til gengæld kunne mærkes på varmeregningen.
Radiator thermostat

Vinterens komme betyder gang i hjemmets varmeapparater, som hurtigt kan blive en dyr omgang. Men blot ved at sænke temperaturen i dit hjem med en enkelt grad, kan du spare fem procent på varmeregningen. Det skriver Netatmo i en pressemeddelelse. 

Gennem det seneste år er elpriserne næsten tredoblet. Mens én kilowatt-time i september sidste år kostede omkring 33 øre, koster den nu omkring 90 øre. En stigning, der kan mærkes i de danske hjem. En dansk gennemsnitsfamilie bruger omkring 4.400 kWh årligt til opvarmning af hjem og vand, madlavning og elektricitet. Hvor regningen forrige september ville lande på 1.452 kroner, koster et tilsvarende forbrug i dag 3.960 kr.

Spar på pengepung og CO2 regnskabet

Derudover skal det også tilføjes til regnestykket, at hele 26 procent af danskernes CO2-udledning stammer fra varmeproduktionen, så man kan opvarme sin bolig og have varmt vand i hanerne. Udover at være en stor udgift for den gennemsnitlige familie, så er opvarmning af hjemmet også en stor kilde til udledning af drivhusgas. Afhængigt af hvilken varmekilde der benyttes i hjemmet, udleder en enkelt familie helt op til 5.400 kg CO2 om året.

En beregning fra Energistyrelsen viser dog, at hvis du sænker temperaturen med blot 1° i hele huset, kan du ikke bare spare penge, men også opnå en reduktion af drivhusgas med 80 kg CO2 om året.

Hvis du gerne vil have mere overblik over dit varmeforbrug, kan en smart-termostat være en god løsning. Termostaterne kan indstilles, så varmen bliver slået fra, når familien er ude af huset og tænde igen, inden man kommer hjem.

Mest læste artikler