
Chok! ‘Grønne’ danskere bruger kulsort energi
Danskerne udskifter i disse tider flittigt deres gasfyr og dieselbiler med angiveligt mere miljøvenlige transport- og opvarmningsformer. Alligevel bliver de ikke nødvendigvis mere grønne af den grund.
En af de absolut mest populære kilder til vedvarende energi blandt husejere, er solcelleenergi. Som ejer af solceller er der en del regler, du skal sætte dig ind i, for at du kan få absolut mest muligt ud af energien.
Vedvarende energi, som af nogen også kaldes for alternativ energi, betyder, at energien ikke har begrænsede reserver. Den primære energikilde er solen, hvor både vindenergi, bølgeenergi, osmotisk kraftværk, vandkraft, jordvarme, biobrændsel og biobrændstof er former for vedvarende energi, der er udledt af solenergi.
Vedvarende energikilder er som sagt populære hos private boligejere. Og hvis planen om, at Danmark i 2050 udelukkende skal benytte sig af energi fra vedvarende energikilder, så kræves det også, at energiforbruget blandt privat kommer fra alternativ energi.
Hvis du vil anlægge solceller på taget, så skal du blandt andet sørge for at tjekke kvaliteten af solcellerne, inden du vælger. Solcellerne skal nemlig holde i mange år. Du skal først og fremmest være opmærksom på, at det ikke er alle solcelleproducenter, der lever op til de nødvendige kvalitetskrav. Der kræves nemlig, at installatøren har enormt meget viden om energianlæg og samtidig har en god forståelse for den enkelte boligs energiforbrug.
Særligt hvis du er ejer af et sommerhus eller anden form for fritidshus, så kan det være en god idé at investere i en luftsolfanger. Den sørger blandt andet for at sommerhuset holdes frostfrit i vinterhalvåret og sikrer et godt indeklima i sommerhalvåret.
Der hersker med god grund tvivl om, hvorvidt jordvarme og varmepumper hører blandt vedvarende energi, fordi du samtidig med at varme huset op med jordvarme også køler jorden med kulden fra huset. Men varmepumper er defineret som vedvarende energi i EU, hvor der skelnes mellem en række forskellige definitioner af alternative energikilder.
Hvis du ønsker at få jordvarme derhjemme, så kan det sagtens ske, uden at haven behøver at blive gravet op. På Idenyt.dk finder du al den information, du har brug for, hvis du ønsker at vide mere om jordvarme og andre former for og alternativ energi.
Danskerne udskifter i disse tider flittigt deres gasfyr og dieselbiler med angiveligt mere miljøvenlige transport- og opvarmningsformer. Alligevel bliver de ikke nødvendigvis mere grønne af den grund.
Solceller er en genial måde at bruge sollyset og omdanne det til vedvarende energi til boligen. Vi har samlet alt, du skal vide om solceller.
Solceller er den form for vedvarende energi, som vi kan stole mest på. Solen forsvinder ikke – selv på den mest grå novemberdag i Danmark kan du trygt læne dig op ad solens evige energikilde.
Fokus på klimaet er blevet større de sidste par år. Alligevel er det ikke klima, som boligejerne tænker mest over, når de udskifter deres olie- eller gasfyr. Se her, hvor mange boligejere, der vil udskifte varmeforsyning på grund af økonomiske besparelser.
Ved du, hvor meget vand du bruger i din dagligdag? Hvis du ikke er klar over det, kan det være en god ide at sætte dig ind i det - så har du nemlig mulighed for at gøre en aktiv indsat for at mindske forbruget og tilmed spare nogle penge.
Vindmøller, solceller og vandkraft - selvom flere ønsker sig grøn strøm i hjemmet, kan det for mange virke uoverskueligt at bidrage til den grønne omstilling. Heldigvis er det hverken svært eller dyrt. Få 5 gode råd til at komme i gang som klimabevidst strømforbruger her.
Ved du, om dit tag kan holde til at få solceller installeret, eller om det vil brase sammen?
Danske boligejere er gode til at skifte elpærer, isolere og investere i energirigtige vinduer. Men de mest energieffektive tiltag, kender vi kun ganske lidt til, viser ny undersøgelse.
Der er mange gode grunde til at købe et solcelleanlæg som privat husejer - og ikke kun økonomiske. Det viser en ny, stor undersøgelse, der svarer på, hvad der motiverer danske husejere til at vælge grøn energi.
Sollys, plastfolie og en glasplade. Det er hovedingredienserne i en ny dansk solfanger, der i går blev indviet i Lendemarke på Møn. De højteknologiske brændeglas med en specialdesignet folie samler solens stråler og sender varmen ud til 250 lokale husstandes radiatorer.
Boligejerne står ikke længere i kø for at købe de effektive, traditionelle solcelleanlæg. Til gengæld er en ny gnist tændt hos arkitekter og producenter, der er i fuld gang med at udvikle nye typer solceller, der integreres i byggematerialer og spiller sammen med eksempelvis varmepumper.
Solceller pynter sjældent på taget, men nu kan du vælge at få en tagløsning, der udelukkende består af solceller. Det er pænt, og taget tjener sig selv ind og bliver en overskudsforretning på længere sigt.