Vedvarende energi

Alt om vedvarende energi

En af de absolut mest populære kilder til vedvarende energi blandt husejere, er solcelleenergi. Som ejer af solceller er der en del regler, du skal sætte dig ind i, for at du kan få absolut mest muligt ud af energien.

Læs mere

Vedvarende energi, som af nogen også kaldes for alternativ energi, betyder, at energien ikke har begrænsede reserver. Den primære energikilde er solen, hvor både vindenergi, bølgeenergi, osmotisk kraftværk, vandkraft, jordvarme, biobrændsel og biobrændstof er former for vedvarende energi, der er udledt af solenergi.

Solceller på taget

Vedvarende energikilder er som sagt populære hos private boligejere. Og hvis planen om, at Danmark i 2050 udelukkende skal benytte sig af energi fra vedvarende energikilder, så kræves det også, at energiforbruget blandt privat kommer fra alternativ energi.

Hvis du vil anlægge solceller på taget, så skal du blandt andet sørge for at tjekke kvaliteten af solcellerne, inden du vælger. Solcellerne skal nemlig holde i mange år. Du skal først og fremmest være opmærksom på, at det ikke er alle solcelleproducenter, der lever op til de nødvendige kvalitetskrav. Der kræves nemlig, at installatøren har enormt meget viden om energianlæg og samtidig har en god forståelse for den enkelte boligs energiforbrug.

Få et bedre indeklima med en luftsolfanger

Særligt hvis du er ejer af et sommerhus eller anden form for fritidshus, så kan det være en god idé at investere i en luftsolfanger. Den sørger blandt andet for at sommerhuset holdes frostfrit i vinterhalvåret og sikrer et godt indeklima i sommerhalvåret.

Få mest ud af jordvarme

Der hersker med god grund tvivl om, hvorvidt jordvarme og varmepumper hører blandt vedvarende energi, fordi du samtidig med at varme huset op med jordvarme også køler jorden med kulden fra huset. Men varmepumper er defineret som vedvarende energi i EU, hvor der skelnes mellem en række forskellige definitioner af alternative energikilder.

Hvis du ønsker at få jordvarme derhjemme, så kan det sagtens ske, uden at haven behøver at blive gravet op. På Idenyt.dk finder du al den information, du har brug for, hvis du ønsker at vide mere om jordvarme og andre former for og alternativ energi.

Chok! ‘Grønne’ danskere bruger kulsort energi
røde olietønder

Chok! ‘Grønne’ danskere bruger kulsort energi

Danskerne udskifter i disse tider flittigt deres gasfyr og dieselbiler med angiveligt mere miljøvenlige transport- og opvarmningsformer. Alligevel bliver de ikke nødvendigvis mere grønne af den grund.

6 myter om solceller, du IKKE må tro på

6 myter om solceller, du IKKE må tro på

Solceller er den form for vedvarende energi, som vi kan stole mest på. Solen forsvinder ikke – selv på den mest grå novemberdag i Danmark kan du trygt læne dig op ad solens evige energikilde.

Boligejerne tænker mere på pengepungen end på klimaet

Boligejerne tænker mere på pengepungen end på klimaet

Fokus på klimaet er blevet større de sidste par år. Alligevel er det ikke klima, som boligejerne tænker mest over, når de udskifter deres olie- eller gasfyr. Se her, hvor mange boligejere, der vil udskifte varmeforsyning på grund af økonomiske besparelser.

Sådan sparer du penge på dit vandforbrug

Sådan sparer du penge på dit vandforbrug

Ved du, hvor meget vand du bruger i din dagligdag? Hvis du ikke er klar over det, kan det være en god ide at sætte dig ind i det - så har du nemlig mulighed for at gøre en aktiv indsat for at mindske forbruget og tilmed spare nogle penge.Sådan får du let grøn strøm i hjemmet

Sådan får du let grøn strøm i hjemmet

Vindmøller, solceller og vandkraft - selvom flere ønsker sig grøn strøm i hjemmet, kan det for mange virke uoverskueligt at bidrage til den grønne omstilling. Heldigvis er det hverken svært eller dyrt. Få 5 gode råd til at komme i gang som klimabevidst strømforbruger her. 

Så glade er danske solcelleejere

Så glade er danske solcelleejere

Der er mange gode grunde til at købe et solcelleanlæg som privat husejer - og ikke kun økonomiske. Det viser en ny, stor undersøgelse, der svarer på, hvad der motiverer danske husejere til at vælge grøn energi.

Ny dansk solvarme-teknologi kan sende solens stråler ud i dine radiatorer

Ny dansk solvarme-teknologi kan sende solens stråler ud i dine radiatorer

Sollys, plastfolie og en glasplade. Det er hovedingredienserne i en ny dansk solfanger, der i går blev indviet i Lendemarke på Møn. De højteknologiske brændeglas med en specialdesignet folie samler solens stråler og sender varmen ud til 250 lokale husstandes radiatorer.

Sådan ser fremtiden ud for solceller i Danmark
Sådan ser fremtiden ud for solceller i Danmark

Sådan ser fremtiden ud for solceller i Danmark

Boligejerne står ikke længere i kø for at købe de effektive, traditionelle solcelleanlæg. Til gengæld er en ny gnist tændt hos arkitekter og producenter, der er i fuld gang med at udvikle nye typer solceller, der integreres i byggematerialer og spiller sammen med eksempelvis varmepumper.

Derfor skal du skifte HELE dit tag ud med solceller

Derfor skal du skifte HELE dit tag ud med solceller

Solceller pynter sjældent på taget, men nu kan du vælge at få en tagløsning, der udelukkende består af solceller. Det er pænt, og taget tjener sig selv ind og bliver en overskudsforretning på længere sigt.