DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Denne detalje afslører, hvor langt din varmepumpe ‘kører på literen’

Du kan spare mange penge, når du køber en varmepumpe. Du skal blot kende detaljen, der afslører, hvor langt den ‘kører på literen’.

Tusindvis af danskere skifter i disse måneder det gamle fyr ud med en varmepumpe. Det er dog langt fra alle, som er opmærksomme på et helt særligt og helt afgørende tal, når de investerer deres penge.

Ved du eksempelvis selv, hvad et SCOP-tal er? Svaret er sandsynligvis, at det gør du ikke. Men netop dette såkaldte SCOP-tal bør du skrive dig bag øret. Tallet viser nemlig – med en bil-metafor – hvor langt din varmepumpe kører på literen.

Så meget gratis energi får du

SCOP-tallet afslører kort sagt, hvor meget gratis energi du får fra din varmepumpe.

Hvis din varmepumpe eksempelvis har en SCOP-værdi på 3, betyder det, at for hver kWh strøm man tilfører varmepumpen, produceres 3 kWh. Det giver altså 2 kWh gratis energi.

Sådan udregner du varmepumpens gratis energi

SCOP-tal MINUS 1 = gratis energi i kWh

Jo højere SCOP-tal, jo bedre, og netop på det punkt udmærker den nye luft til vand-varmepumpe fra Vølund sig særligt positivt. 

Vølunds Varmepumpe S2125 har en SCOP-værdi på 5. Den giver dig altså hele 4 kWh gratis energi, hvilket kan måle sig med et jordvarmeanlæg.

I kroner og ører betyder det, at du kan reducere din varmeudgift med op mod 65 %, hvis du ejer et gasopvarmet hus på 130 m2 og i stedet installerer en S2125.

Blandt de smarteste på markedet

Med S2125 får du en intelligent varmeløsning, der tilpasser sig ikke bare dit forbrug, men også strømpriserne.

Hvor andre varmepumper forsimplet sagt kører eller ikke kører, har S2125 indbygget spotprisoptimering. Prisen på strøm kan svinge meget i løbet af dagen, og det tager pumpen i betragtning, så den varmer brugsvandet og boligen op, når prisen er lav.

S2125 er lydsvag og dertil bygget til det omskiftelige danske vejr. Danske Vølund producerer således sine varmepumper i Sverige. Det giver Vølunds varmepumper en lang levetid, da du kan være sikker på, at materialerne er tilpasset det nordiske klima, ligesom varmepumpen også virker i selv det koldeste vejr. 

S2125’s energimærkning er selvfølgelig A+++

Læs mere om S2125’s mange fordele her.

Mest læste artikler