Denne type varmepumpe drev naboen til vanvid

De mest støjende varmepumper findes typisk i en særlig kategori.

En billig varmepumpe

Stine Dahlfelt har fået svært ved at sove i sit ellers stille hjem i Farum. Årsagen er, at naboen har installeret en varmepumpe, hvis konstante summen er så slem, at Stine Dahlfelt overvejer at flytte. Det skriver Tv2.

I ’Go’ aften Live’ stillede Stine Dahlfelt for nylig op og fortalte om de gener, der kan følge med, hvis man ikke får installeret den rigtige type varmepumpe. Og det er en problematik, som mange kan komme til at stå i i fremtiden, eftersom danskerne som aldrig før udskifter de gamle gasfyr med varmepumper for at slippe for de galloperende gaspriser. Sidste år blev der eksempelvis solgt 23.903 varmepumper i Danmark, hvilket er fem gange så mange som i 2015.

Køb ikke disse varmepumper

Den varmepumpe, som Stine Dahlfelts nabo købte, er en af de mere støjende modeller, og de findes typisk i en særlig kategori. Det fortæller den rådgivende bygningsingeniør Morten Mathiasen.

– Problemet er, at folk køber de billige, der ikke er støjsvage og larmer for meget. Der er en kæmpe forskel på en god, støjsvag varmepumpe og de billige, der larmer alt, alt, alt for meget, siger Morten Mathiasen til Tv2.

Han mener, at der er risiko for, at mange danskere vil installere de mest støjende modeller. Og de danskere opfordrer han til at isolere deres køb. Ellers risikerer man, at de ender som villavejens støjforurenere.

Stine Dahlfelt fortæller til Tv2, at hun og naboen har en god dialog, og at hun håber, de vil finde en fælles økonomisk løsning, så varmepumpen kan blive isoleret og forhåbentlig støje mindre.

Mest læste artikler