DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Derfor skal du skifte til en varmepumpe nu

Der er mange gode grunde til at investere i en varmepumpe netop nu i stedet for at vente.

Energipriserne stiger, og det betyder, at der er mange penge at spare, hvis du udskifter det gamle fyr med en varmepumpe netop nu.

Ifølge tal fra Energistyrelsen kan en husejer med en gennemsnitlig bolig på 130 m2 således spare op til 19.000 kroner om året, hvis han eller hun udskifter oliekedlen med enten en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. De store besparelser betyder samtidig, at investeringen i en varmepumpe er forholdsvis hurtigt tjent ind. Tilbagebetalingstiden er ifølge Bolius.dk cirka 3-7 år for luft til vand varmepumper, mens den for jordvarmepumper er 5-10 år.

Få tilskud, mens det er der

En anden grund til at handle hurtigt er, at du kan holde omkostningerne til investeringen nede. Indtil april i år var det muligt at få håndværkertilskud, når man fik installeret en varmepumpe. Men den mulighed er forsvundet nu, og der er derfor kun Bygningspuljen tilbage, hvis du vil have tilskud. Bygningspuljen er imidlertid ikke åben for evigt, så der er derfor god grund til at udnytte den, mens tid er.

Hurtig omstilling med varmepumper

Det giver heller ikke nødvendigvis mening at vente på, at der bliver udrullet fjernvarme i dit nabolag. Det kan nemlig tage mange år, før det er udrullet. Helt modsat ser det ud, hvis du vælger en varmepumpe fra Bosch. Installationen tager kun to til tre dage, og derudover kommer varmepumpen som en plug and play-løsning. Det betyder helt konkret, at varmepumpen tilsluttes de eksisterende varmerør i dit hjem, og du dermed ikke skal udskifte dine radiatorer med mere.

Effektive varmepumper fra Bosch

Varmepumperne fra Bosch er derudover blandt de mest effektive opvarmningsformer, du kan opvarme dit hus op med. De er således væsentligt mere effektive end olie-, gas- og træpillefyr. Varmepumperne fra Bosch omdanner eksempelvis bare 1 kWh el til mellem 3 og 5 kWh varme.

Læs mere om jordvarmepumperne fra Bosch her. Eller bliv klogere på luft til vand varmepumperne fra Bosch her.

Advertisement

Mest læste artikler