Energipriser på himmelflugt får danskerne til at skifte til denne bedre varmekilde

De rekordhøje energipriser gør det endnu mere attraktivt at skifte varmekilde.

Energi

Flere og flere skifter fra gas og elvarme til varmepumpe eller fjernvarme. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

– Varmepumper og fjernvarme er de mest klimavenlige varmetyper og samtidig ofte de billigste. Den økonomiske fordel ved fjernvarme og varmepumpe bliver kun større med de høje energipriser, vi ser for tiden. Et typisk hus vil i år kunne spare cirka 3.900 kroner ekstra i varmeudgifter ved at skifte fra gas til varmepumpe, siger Stine Leth Rasmussen, vicedirektør i Energistyrelsen.

Derfor skal du skifte varmekilde nu

Fra Energistyrelsen lyder en klar anbefaling om at skrotte fossil opvarmning som olie og gas.

– Grøn varme er fremtiden, og der har aldrig været så store fordele ved at skifte som nu. Et bredt politisk flertal har besluttet at give en hjælpende hånd til den grønne varme med en række puljer, der giver støtte til udvidelse af fjernvarme, afkobling af gasnettet og til varmepumper, som er en oplagt løsning uden for fjernvarmeområder, siger Stine Leth Rasmussen.

Læs også: App til grøn og billig strøm – få hjælp til strømpriser

Læs også: Spar på energien | Få lavere strømpriser med disse sparetips

Hvad der er den bedste varmetype i den enkelte bolig kommer an på de lokale forhold. Du kan læse mere om din varmetype og se, hvad du kan spare ved at skifte, på Energistyrelsens side SparEnergi.dk. Her finder du også andre gode råd om at spare penge på el- og varmeregningen.

Sådan får du det bedste jordvarmeanlæg til prisen

Mest læste artikler