Få billig varme med en varmepumpe

Der findes flere forskellige løsninger, når det gælder varmepumper, og det er altid en god idé at alliere sig med professionel bistand, da markedet kan være lidt svært at finde rundt i.

Spar på energiforbruget

Opvarmning af vores boliger fylder godt op i Danmarks samlede energiforbrug, og det kan sagtens sættes ned til gavn for vores egen privatøkonomi og landets samlede CO2-udslip.

Isolering af vinduer

Mest effektivt er det at kigge på isolering og ældre vinduer. Mere isolering og energirigtige vinduer i lidt ældre huse tjener sig ofte ind ganske hurtigt, og en del af arbejdet kan du måske oven i købet klare selv.

Ny varmekilde

Men har du isoleret efter alle kunstens regler, og er vinduerne i din bolig i energimæssig fornuftig stand, så kan det være, at du skal overveje en anden varmeforsyning til næste fyringssæson.

Ud med el-varme og gamle oliefyr

Har du el-varme, kan det ikke gå hurtigt nok med at finde andre muligheder, og det samme gælder, hvis du har et oliefyr af lidt ældre dato. Her vil et skifte i løbet af få år kunne betale sig og blive til ren overskud.

Varmepumper

Tidens bedste bud på varmeforsyning hedder varmepumper. Men overvejer du at skifte til en varmepumpe, er det en god idé at alliere dig med professionel bistand. Det er et marked, hvor der er vækst i udbyderne, og der er store forskelle på de enkelte former for varmepumper og igen på enkelte mærker.

Jord-til-vand varmepumpe

Mest effektiv er en jord-til-vand varmepumpe, men den er også dyrest i anskaffelse og installation og kræver, at du har et jordareal på mellem 450 og 700 kvadratmeter, som du vil lade gennemgrave. (Pris ca. 70 – 110.000 kr.).

Luft-til-vand varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe er også en god løsning, som er knap så effektiv, men billigere i anskaffelse. (Pris 60 – 70.000 kr.).

Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft-varmepumper er typisk en løsning til fritidshuset eller evt. et supplement til den eksisterende opvarmning.

Mest læste artikler