denne artikel er sponsoreret

Grønnere, lettere og billigere varme til boligen

Flere og flere vælger traditionelle opvarmningsmetoder som kul, olie og gas fra af miljøhensyn. Ved at skifte til en varmepumpe, er du sikret behagelig og miljøvenlig varme 365 dage om året, og sparer oven i købet op mod 50 procent på varmeregningen. 

Du kender den, følelsen af en varm brise mod din kind, bare tæer på den lune jord om sommeren, eller følelsen af at samle en solvarm sten op i hånden. Naturen er uovertruffen, når det gælder om at holde på varmen. Og hvorfor ikke udnytte det?

Med en varmepumpe behøver du ikke at bekymre dig om, hvor din varme kommer fra og hvor meget transport af kul, olie eller andet har kostet på miljøkontoen. Du behøver heller ikke at bekymre dig om udledning af partikler eller andre skadelige stoffer, efter at du har nydt godt af varmen. For med en varmepumpe, kommer varmen i dine radiatorer og i dit vand direkte fra den natur, du omgiver dig med: Fra luften eller jorden. Grønnere og sundere bliver det ganske enkelt ikke. Fordi en varmepumpe ikke behøver en skorsten, udledes ingen CO2 eller skadelige partikler. En varmepumpe drives udelukkende af el og omdanner energien i luften eller jorden umiddelbart udenfor din bolig, der overføres til radiatorer, gulvvarme eller blæses direkte ind som varm luft. Enkelt, sikkert og lydsvagt.

Hvilken type passer til dig?

Der findes tre typer varmepumper. Hvilken en der passer bedst til dig, handler om, hvor mange kvadratmeter du skal have varmet op, om du ønsker opvarmning af både luft og vand, og hvor meget du har lyst til og mulighed for at investere. 

Type 1: Luft-til-luft-varmepumpe

En luft-til-luft-varmepumpe bruger luften udenfor til at opvarme luften i din bolig, og er et godt og billigt første trin til besparelse og grøn omstilling. Den kan med fordel anvendes som supplement til boligens nuværende varmeløsning, hvis man ikke er klar til at skifte hele systemet. Den er også rigtigt velegnet til opvarmning af sommerhus. Og så er den oven i købet god for indeklimaet, da speciel teknologi binder støv, cigaretrøg og lignende luftforurening, så du er sikker på at have frisk og ren luft i hele huset. 

Type 2: Luft-til-vand-varmepumpe

Luft-til-vand-varmepumpen er med god grund den mest solgte model til helårshuse. Den udnytter effektivt energien i luften udenfor, selv helt ned til minus 20 grader (hvis det nogensinde skulle blive så koldt). Luft-til-vand-varmepumpen giver varme til det vandbaserede varmesystem i huset, altså både radiatorer, gulvvarme og vandvarmer. 

Type 3: Jordvarmepumpe

Den grønneste løsning er en jordvarmepumpe, der henter energien direkte udenfor boligen via nedgravede eller nedpløjede jordvarmeslanger, der opsamler oplagret solenergi og omdanner den til varme og varmt vand. Det er på sigt den billigste løsning, hvis man tænker i det løbende varmeregnskab, da kun 1/3 af det samlede energiforbrug til husets opvarmning påvirkes af afgifter og konjekturer, fordi resten af energien kommer direkte fra naturen. Med en jordvarmepumpe fra Bosch reducerer du samtidig CO2-udslip og partikelforurening med op til 95 procent. 

Tjener sig selv ind 

En Bosch varmepumpe er måske nok en større investering end f.eks. et gasfyr, til gengæld er den billigere i drift, da den bruger naturlig energi. Merudgiften hentes derfor ind via en lavere varmeregning i løbet af de første 5 – 10 år. Derfor kan det også betale sig at investere i den nye og mere miljøvenlige løsning, før det gamle oliefyr står helt af. 

Du gør samtidig hverdagen nemmere for dig selv ved at vælge en varmepumpe, da varmepumpen hverken skal påfyldes træpiller, have renset kedel eller kræver jævnlige besøg af en skorstensfejer. 

Du har altid 5 års garanti på en varmepumpe fra Bosch, under forudsætning af, at den er installeret af en godkendt installatør. Forventet levetid er dog noget højere, helt op mod 15 år. 

Vidste du at… 

– Når du investerer i en varmepumpe fra Bosch, kan du få energitilskud og håndværkerfradrag.

– En varmepumpe fra Bosch sørger ikke alene for mere klimavenlig opvarmning og en lavere elregning, den får også din bolig til at stige i graderne, når boligen skal energimærkes, hvilket kan gøre en rigtigt stor forskel for boligens sals- og vurderingspris, hvis du på et tidspunkt vælger at fraflytte.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler